Hopp til hovedinnhold

Åpnet nye St. Olavs Hospital

Hans Majestet Kong Harald foretok den offisielle åpningen av nye St. Olavs Hospital i Trondheim i dag. 10 år gamle Sofie Jektevik, som selv er pasient fra barneavdelingen, ga blomster til Kongen ved ankomsten.

12.06.2010

Åpningsseremonien fant sted ved atriet i Kvinne-Barnsentere. Kongen foretok den offisielle åpningen ved å føye to snorer sammen med en båtmannsknop - dette som symbol på at St. Olavs Hospital og NTNU nå knyttes tettere sammen.

Statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen var blant flere som holdt taler i forbindelse med åpningen. De musikalske innslagene stod blant andre Trondheim Kulturskoles Kammerorkester og The Brazz Brothers for.

Etter åpningen ble Kongen vist rundt i Kvinne-Barnsenteret av klinikksjef Anne-Bjørg Nyseter og instituttleder for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer Vibeke Videm.

Åpent hus

Tidligere på dagen var det åpent hus hvor besøkende kunne ta det nye sykehuset i nærmere øyesyn. Det var til og  med mulig å få en liten bit av den gamle revne høyblokken med hjem som souvenir fra besøket. Det var også lagt opp til at publikum selv kunne få se og prøve noe av det nye og topp moderne utstyret. Barna kunne få gipset hånden sin, og andre testet egen lungekapasitet.

Integrert universitetssykehus

Sykehustilbudet i Sør-Trøndelag er samlet i helseforetaket St. Olavs Hospital som er det nye integrerte universitetssykehuset i Midt-Norge.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook