Hopp til hovedinnhold

NTNU 100 år

15. september 1910 ble de første studentene ble immatrikulert ved Norges tekniske høgskole. Hans Majestet Kongen deltar på markeringen av NTNUs 100-årsjubileum i dag.

15.09.2010

Feiringen av jubilanten har allerede vart en uke. Den startet onsdag 8. september, med åpning av installasjonen "Talerøret" i Tordenskioldsparken - en gave fra NTNU til Trondheims befolkning.

Selve 100-årsdagen er i dag, og Kongen ankom Trondheim sentralstasjon med tog. Vel framme ble han tatt i mot av fylkesmann Kåre Gjønnes, ordfører Rita Ottervik og politimester Nils Kristian Moe.

Dagen markeres med jubileumsmiddag i Erkebispegården, og Strindnes musikkorps spilte i Borggården da gjestene ankom i ettermiddag.

I kveld skal det være jubileumskonsert i Olavshallen. Paul Ottar Haga skal være konferansier for konserten, som omfatter artister som TrondheimSolistene, Trondheim Jazzorkester, Trondheim Voices, Come Shine, Pelbo, Gjermund Larsen, Eirik Hegdal, Nils Petter Molvær, Marianne Thorsen og Arve Hendriksen.

Hundre år - og mer

NTNU er en ung institusjon med en lang historie. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet ble opprettet i 1996 etter en sammenslåing av Norges Tekniske Høgskole (NTH), Den Allmennvitenskapelige Høgskolen, Vitenskapsmuseet, Det medisinske fakultet, Kunstakademiet i Trondheim og Musikkonservatoriet i Trondheim.

NTH åpnet i 1910, hvilket er grunnlaget for feiringen i dag. Men ingeniørutdanningen i Trondheim begynte med Trondhjems Tekniske Læreanstalt i 1870 og NTNUs eldste fagmiljø, Bergteknikk, kan føre sin historie tilbake til Bergseminaret som åpnet på Kongsberg i 1757. 

(Kilde: NTNU)

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook