Hopp til hovedinnhold

Besøkte åpent hus hos fylkeslag

Prinsesse Märtha Louise besøkte Oslo Fylkeslag av Hørselshemmedes Landsforbund i dag. Prinsessen var invitert i forbindelse med de årlige aksjonsdagene der lokallaget holder åpent hus for å vise alle hva de driver med.
20.09.2010

Under aksjonsdagene er det blant annet foredrag og demostrasjon av tekniske hjelpemidler. Gratis hørselstesting er også et av tilbudet disse dagene, og Prinsessen fikk se hvordan dette foregår.

Prinsessen fikk høre om en rekke av HLFs aktiviteter, deriblant om Integreringsprosjektet og Skriketrollklubben for barnehager. Hun møtte også Fredrik Buan (10 år) som ble døv etter en virusinfeksjon da han var liten, men som fikk operert inn et cochleaimplantat og nå kan han høre igjen. 

Under et kort foredrag om Tinnitus og Menière, kunne Prinsessen også oppleve skrivetolkene i arbeid. De skrev løpende ned alt som ble sagt, for prosjisering på veggen. Dermed kunne alle følge med i foredrag og samtale, uavhengig av hørselshemming.

Etter besøket understreket Prinsessen betydningen av arbeidet HLF gjør, og hvor viktig det er at dette temaet - som angår så mange - løftes fram.

Om HLF

Hørselshemmedes Landsforbund arbeider for å gjøre hverdagen enklere for de rundt 700.000 hørselshemmede i Norge. Det finnes mange typer og grader av hørselshemming, og HLF jobber spesielt for å spre kunnskap om det å bli sterkt tunghørt eller døv, konsekvenser av Tinnitus, Menières sykdom og cochleaimplantat. De driver også veiledning rundt de mange tekniske hjelpemidlene som finnes.

Som et supplement til det offentlige rehabiliteringstilbudet har HLF likemenn som kan hjelpe hørselshemmede i samme situasjon ved å være samtalepartner, motivere og gi veiledning.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook