Hopp til hovedinnhold

Besøkte frivillige i Frogn

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøkte Frogn frivilligsentral i dag. Frivilligsentraler finnes over hele landet, som kontaktsentra for alle som ønsker å delta i frivillig virksomhet.

21.12.2010

Kongeparet ble tatt i mot av ordfører Thore Vestbye da de ankom i ettermiddag. Daglig leder Gro Paulsen ga en kort orientering om frivilligsentralen, som holder til i det gamle ”hospitalet” i Drøbak.

Frivilligsentralene bidrar til å samordne innsatsen som privatpersoner og frivillige organisasjoner i kommunen utfører. Sentralen i Frogn koordinerer en rekke aktiviteter og tjenester, og Kongen og Dronningen fikk besøke mange på hver sin rundtur i huset;

Omvisning

Kong Harald ble vist rundt i huset av styreleder Maria Norlander Flatøy. Underveis fikk Kongen et hyggelig møte med en gruppe damer som drev med strikking og veving. Han fikk også hilse på fortellere, barnevakter, snømåkere og altmuligmenn. To elever fra Frogn videregående skole fortalte om den populære leksehjelpordningen, og mente det var mye morsommere å lære av en ungdom enn fra egne foreldre.

Kong Harald snakket også med besøksvenner, lesere og såkalte avdelingstuslere. Disse besøker sykehjemmene uten å besøke noen spesiell - de prater med de som er til stede akkurat da.

Dronning Sonja opplevde huset i følge med senterets leder, Gro Paulsen. Dronningen møtte malere og medlemmer av den internasjonale kvinnegruppen. Her fantes også   grupper som drev med dataundervisning, norskopplæring for au-pairer, en lesegruppe for innvandrerkvinner og en gruppe som kalte seg blomsterpatruljen. Patruljen steller blomster på offentlige steder i Drøbak.

Syv slag

Etter en interessant runde på huset ble det lunsj med grøt og kaker. Etter maten overrakte ordføreren en boks med syv forskjellige slags kaker - bakt av syv mannlige frivillige, ordføreren inkludert.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook