Hopp til hovedinnhold

Dronningen på Fattighuset

Hennes Majestet Dronningen har de siste årene besøkt ulike organisasjoner og institusjoner i forbindelse med julen. I år gikk julebesøket til Fattighuset i Oslo, der Dronningen fikk være med å dele ut gaver.

22.12.2010

Fattighuset er en selvhjelpsorganisasjon som arbeider for å bedre livskvaliteten for fattige og andre som samfunnet støter ut, gjennom egeninnsats og gjensidig hjelp. Fattighuset søker å stimulere hver enkelt til å se sine muligheter og aktivt bidra til forbedre sin egen og andres situasjon. I tillegg til rådgivning, kurs og selvhjelpsgrupper, driver organisasjonen også sosialpolitisk arbeid.

Møtte frivillige

Dronningen ble tatt i mot av styreleder Gregory Starr utenfor Fattighusets lokaler i Grønlandsleiret 39, før hun ble ledsaget inn til et møte med de frivillige som driver selvhjelpsorganisasjonen samt noen av deres viktigste støttespillere.

Presseansvarlig Erling Westenvik ønsket Dronningen velkommen og ga en kort orientering om virksomheten, før samtalen fortsatte over kaffe og kake.

Delte ut julegaver

Nå i førjulstiden har Fattighuset samlet inn julegaver for å kunne gi dem til foreldre, onkler, tanter og besteforeldre som ikke har råd til å kjøpe gaver til barna i familien. For mange betyr det mye å kunne være en del av fellesskapet ved å delta også i denne delen av julefeiringen.

Dronning Sonja avsluttet besøket på Fattighuset ved å delta i gaveutdelingen sammen med de frivillige.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook