Hopp til hovedinnhold

Gratulerer med dagen!

Kongefamilien hilser barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen fra klokken 10:30 i dag. Kronprinsfamilien tar først i mot barnetoget i Asker utenfor Skaugum klokken 08:15.

17.05.2011

I Oslo vil jubilantene Sagene, Møllergata, Furuset og Huseby skoler gå først i årets barnetog. Alle fire fyller 150 år i år. De fire går i spissen for til sammen 108 skoler, før årets russekull avslutter toget.

Historien

Kongefamilien har tatt i mot barnetoget fra Slottsbalkongen i over 100 år. Tradisjonen ble innstiftet av Kong Haakon i 1906, og du kan lese mer om 17. mai og feiringen av dagen via pekerne til høyre.

Bydelsbesøk til Nordstrand

De siste 12 årene har medlemmer av Kongehuset besøkt en av Oslos bydeler på nasjonaldagen, og år vil Kong Harald og Dronning Sonja besøke Nordstrand. Her skal de delta på Bekkelaget skoles musikkorps faste 17. mai-arrangement på Ekebergsletta. Kongeparet vil høre korpset spille og se flere underholdningsinnslag fra scenen på Ballsletta.

Deretter går turen til Nordstrand seniorsenter hvor Kongen og Dronningen er invitert på kaffe og kake sammen med senterets brukere og andre representanter fra bydelen.
Bydelsprogrammet starter klokken 16:00.
 

Vi vil fylle på med bilder utover dagen.
 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook