Hopp til hovedinnhold

På øvingshotell

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon fikk møte både kommende og etablerte musikere da han besøkte Øvingshotellet på Schous Kulturbryggeri i Oslo i ettermiddag.
09.05.2012

Med 49 godt utstyrte øvingsrom å velge mellom, kan sangere og musikere i alle aldre og på alle nivåer leie seg inn på timebasis på Øvingshotellet.

I hotellets lobby fikk Kronprinsen høre om hva hotellet har å tilby og et innblikk i hva som finnes i lokalene nederst på Grünerløkka. Hotellet er en del av Schous Kulturbryggeri som er en satsing i regi av Kulturetaten i Oslo kommune.

Hotellets mange gjester

I ganger og rom på Øvingshotellet kan du møte på alle typer sangere og musikere. Noen hotellgjester har kanskje ikke plass til trommer hjemme, andre ønsker ikke å plage naboen med trompetspill, eller mangler en kjeller eller en garasje hvor et helt band kan øve. I tillegg er det også flere profesjonelle musikere og artister som øver i hotellet.

På omvisningen i dag fikk Kronprinsen se bredden i tilbudet og møte noen av dem som benytter seg av det.

Fikk se bredden

Ti elever fra Elvebakken videregående, med musikk som programfag, og medlemmer fra skolens revy-band delte både musikk og erfaringer med Kronprinsen. Bandet «Philco Fiction», som har gitt ut to album og spilt på Øyafestivalen, var allerede i gang med en låt da Kronprinsen kom inn i øvingsrommet de hadde leid for dagen.

Kronprins Haakon fikk hilse på trommeslageren Pål Øivind Nordengen som ved siden av sin vanlige jobb spiller i «The Backstreets» - en hyllest til Bruce Springsteen – og flere andre band. Kronprinsen møtte også den veletablerte artisten Admiral P, som var i gang med å øve inn nye låter.

Øvingshotellet er ikke bare et sted for band og musikere, men også et sted for dem som har valgt sang som sitt musikalske utrykk. Dette fikk Kronprinsen se et eksempel på i møtet med Hedda Bakker. Hun er utdannet operasanger og bruker hotellet til å øve både alene og sammen med musikkelever, som Jon Frode Blichfeldt som var til stede i dag.
 

Etter besøket skrev Kronprinsen denne meldingen på Twitter:
KPH: Gøy å besøke @ovingshotellet. Proft tilbud til musikere på alle nivåer og i alle aldre som trenger et sted å øve.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook