Hopp til hovedinnhold

Kongeleg dåp i Stockholm

Den Høgvørde Prinsesse Estelle av Sverige vart boren til dåpen i Slottskyrkan på Stockholm slott i dag. Den Høgvørde Kronprins Haakon er ein av fadrane til Prinsessa.
22.05.2012

Prinsesse Estelle er nummer to i arverekkja til den svenske trona, etter mor si, Den Høgvørde Prinsesse Victoria. Prinsessa vart fødd 23. februar 2012 og ber tittelen Hertuginne av Östergötland.

Kongehusa i Belgia, Danmark, Nederland og Noreg var representerte på gjestelista, saman med Storhertugen av Luxemburg, det finske presidentparet, den islandske førstedama og ei rekkje representantar for diplomatkorpset og det offisielle Sverige.

I tillegg til Kronprins Haakon var òg Prinsesse Märtha Louise til stades i følgje med ektemannen sin, Ari Behn.

Fadrar

Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel hadde valt fem fadrar til Prinsesse Estelle: Prinsen av Oranien, Prins Willem-Alexander av Nederland, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mary av Danmark, Prins Carl Philip av Sverige og søster til Prins Daniel, Anna Westling Söderström.

Etter seremonien heldt Hans Majestet Kong Carl Gustaf og Hennar Majestet Dronning Silvia ei mottaking på Det kongelege slottet.
 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook