Hopp til hovedinnhold

Festivalåpning i Grimstad

Kortfilmfestivalen i Grimstad åpnet i dag, med Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen blant publikum. Over 80 filmer står på programmet når den 35. kortfilmfestivalen går av stabelen de nærmeste dagene.

13.06.2012

Årets festival mottok mer enn 379 bidrag. Av disse har 51 kortfilmer, 8 lengre dokumentarfilmer og 23 musikkvideoer fått plass på programmet til en festival som er en stadig viktigere arena for utvikling av norsk film.

Kreativ arena

Festivalen viser film både av debutanter og erfarne filmskapere, og er en viktig brobygger mellom generasjonene i filmbransjen. Hvert år presenteres noe av det beste og kunstnerisk mest nyskapende innen norsk og internasjonal kortfilm. På denne måten bidrar festivalen til å sette norsk film på kartet og kortfilmfestivalen høster også internasjonal annerkjennelse.

Konkurransen for internasjonal kortfilm trekker filmskapere fra resten av verden til Grimstad, der det legges til rette for kontakt mellom det norske og det internasjonale filmmiljøet. Den faglige siden av festivalen arrangerer flere åpne møter mellom regissører, filmenes stab, produsenter, representanter for filmbransjen og publikum.

Stor bredde

Programmet omfatter flere filmer med barn i hovedrollen. En fellesnevner er at disse barna sjeldent oppfører seg pent, og publikum vil oppleve alt fra rampete til bestialsk oppførsel. Andre temaer er samlivsproblemer, narkotikasmissbruk og ensomhet.

51 kortfilmer konkurrerer i år om Terje Vigen-prisen og Gullstolen for beste norske kortfilm. I tillegg til bidragene fra hele landet, finnes også internasjonal film. Filmen Gulabi, regissert av indiske Nishtha Jain, har sin urpremiere i Grimstad og åpner dokumentarprogrammet.

Kronprinsen fikk overvære åpningsprogrammet, der også kulturminister Anniken Huitfeldt var tilstede.

Festivalen varer frem til den 17. juni.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook