Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen åpnet utstilling

I 24 varmegrader åpnet H.K.H. Kronprinsessen utstillingen ”Melting Ice – A Hot Topic” på Nobels Fredssenter i anledning Verdens Miljøverndag.
06.06.2007

Kronprinsessen ble tatt imot av Fredssenterets direktør Bente Erichsen og Mia Hanak, direktør ved Natural World Museum i San Fransisco. Åpningsarrangementet foregikk på en scene utenfor fredssenteret, hvor Kronprinsessen avduket et is-horn laget av musiker og iskunstner Terje Isungset.

Kunstutstillingen kom til i forbindelse med at FN har bedt Norge om å stå som hovedarrangør for Verdens miljøverndag 2007. Den er et samarbeid mellom Natural World Museum, FNs miljøprogram (UNEP), Miljøverndepartementet, Kulturdepartementet, NSB og Nobels Fredssenter.

Når utstillingen reiser fra Oslo, skal den høsten 2007 vises ved Royal Museum of Fine Arts i Brussel før den skal videre til Chicago og Monaco i 2008 og 2009. Ønsket er at utstillingen skal skape økt bevissthet om global oppvarming og klimaendringer og stimulere til positive holdningsendringer og tiltak for miljøet.

43 kunstnere fra 23 land er representert, og utstillingen kan besøkes på Fredssenteret til 20. august.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook