Hopp til hovedinnhold

Landminekonvensjonen 10 år

H.K.H.Kronprinsen var til stede da Utenriksminister Jonas Gahr Støre 18. september inviterte til jubileumsforestilling i Gamle Logen i anledning 10-årsmarkeringen av Landminekonvensjonen.
20.09.2007

Gahr Støre pekte på viktigheten av arbeidet minekonvensjonen har gjort, samt utfordringer i fremtiden.


Åse Kleveland var konferansier for festforestillingen. På talelisten stod Utenriksministeren, Nobelprisvinner Jody Williams, H.K.H. Prins Mired av Jordan og Jan Egeland. De musikalske innslagene var ved Mari Boine, elever fra Barrat-Due musikkinstitutt, elever fra Gamlebyen skole samt Åse Kleveland selv.

I tillegg deltok blant annet Nobelprisvinner Shirin Ebadi, Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, tidligere president i Det Internasjonale Røde Kors Cornelio Sammaruga og leder i Minekonvensjonen Sylvie Brigot.

Ofre for miner i flere verdensdeler var til stede under jubileumsforestillingen, og fikk en stemme i 22 år gamle Song Khosal som mistet et ben i en mineulykke i hjemlandet Kambodsja før minekonvensjonen trådte i kraft. Song fremhevet i sin tale viktigheten av å se fremover og fortsette arbeidet med å rydde verden for miner.

Utenriksministeren ba tilhørerne minnes alle dem som mistet livet eller ble skadet før minekonvensjonen ble etablert. I tillegg minnet han om alle dem som lever som følge av minekonvensjonens arbeid.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook