Hopp til hovedinnhold

Styremedlem i Kirkens Bymisjon

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen har takket ja til å gå inn som styremedlem i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo. Kronprinsessen vil delta på lik linje med de øvrige av styrets medlemmer.
05.12.2007

- Gjennom mange år har jeg på forskjellig vis fått ta del i det viktige arbeidet som Kirkens Bymisjon gjør for mange ulike grupper. Jeg ser frem til arbeidet som medlem av Stiftelsens styre og ønsker å bidra aktivt gjennom mitt styreverv, sier Kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsessens styreverv i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo gjelder for en periode på to år.

Kronprinsessen var beskytter for TV-aksjonen Hjerterom i 2004 og besøkte i den forbindelse flere av Bymisjonens virksomheter. Gjennom beskytterskapet fikk Kronprinsesse Mette-Marit god anledning til å sette seg inn i organisasjonens arbeid.

Fra 2004 har Kronprinsparet arrangert årlige gjestebud på Skaugum, med ansatte og brukere fra blant annet Kirkens Bymisjon som gjester. Kronprinsessen deltar også aktivt som frivillig medarbeider i deler av bymisjonsarbeidet.

Styret i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo består av ni representanter, der seks er oppnevnt av representantskapet og tre er valgt av og blant de ansatte. Styreleder er Åge Petter Christiansen. Kirkens Bymisjon i Oslo er en av 10 bymisjonsstiftelser i Norge. Stiftelsen har ca 1400 ansatte og like mange frivillige medarbeidere.

Kronprinsesse Mette-Marit tiltrer sin plass i bymisjonsstyret fra årsskiftet.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook