Hopp til hovedinnhold

Konferanse om Fairtrade

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Sauda i dag for å være til stede under Den nasjonale konferansen om Fairtrade og etisk handel i offentlig sektor.

20.08.2009

Konferansens visjon er at alle norske kommuner skal bli Fairtrade-kommuner og at alle offentlige virksomheter vil stille etiske krav ved sine anskaffelser.

Kronprinsen overvar foredragene

  • "Fairtrade fra produsent til forbruker" med Anne Berit Berge Ims, næringssjef i Randaberg kommune, Erling Ølstad fra Mester Grønn og George Njooka fra roseplantasjen Kiliflora i Tanzania

    I 2008 ble det solgt over 10.000 Fairtrade-roser i Norge. Foredraget ga et innblikk i hvordan samhandlingen skjer og hva Fairtrade betyr for blomstersektoren i Afrika og menneskene som arbeider på blomsterfarmene som deltar i ordningen. 
     
  • "Etisk handel i offentlig sektor – noe på gang" med Knut Arve Orten Lie, anskaffelsessjef i Bærum kommune, Monica Midtun Sander fra Beer Sten A/S og Diana Snibsøer, innkjøpsrådgiver i Bergen kommune.

    Hvordan er de praktiske erfaringene med etiske krav mellom kommuner og leverandødrer?
     

Kronprinsen fikk deretter anledning til å hilse på George Njooka og Erling Ølstad. Til slutt overvar Kronprinsen paneldebatt der deltakerne diskuterte hvordan man best kan få til endringer. 

Første Fairtradekommune

Sauda ble i august 2006 utpekt som Norges første Fairtradekommune. Pr i dag er 17 kommuner med, og mange følger etter. Å være Fairtradekommune innebærer at kommunen tilstreber å stille etiske krav for sine innkjøp.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook