Hopp til hovedinnhold

Tildelinger fra Fondet offentliggjort

Mottakerne av midler fra Kronprinsparets Humanitære Fond 2009 ble offentliggjort under en tilstelning på Litteraturhuset i Oslo i dag. Tildelingene gikk til ungdomsprosjektene "Vær stolt" og HYWA.

26.08.2009

 - Begge sider av byen, både øst og vest, har opplevd dramatiske hendelser som bunner i manglende respekt for menneske- og likeverd. De to prosjektene som i år tildeles midler fra Kronprinsparets humanitære fond har valgt å møte utfordringene ved at ungdom får mulighet til å jobbe sammen for å styrke lokalsamfunnet, seg selv og hverandre, sa Kronprinsessen i sin overrekkelsestale.

Tildelingen fra Kronprinsparets Humanitære fond er på 150.000 kroner til hvert av prosjektene.

"Vær stolt"

Prosjektet "Vær Stolt" arbeider for å styrke ungdoms selvbilde og selvtillit, og for å fremme forståelse for integrering og samhold i samfunnet. Målet er å bidra til et tryggere tilværelse for alle, gjennom å la barn og unge selv være med på å forme det lokale ungdomsmiljøet på en positiv måte.

HYWA

HYWA er en organisasjon for og med ungdom mot vold, rasisme og rusmidler. HYWA betyr håp på kurdisk. 

Organisasjonen ble etablert på Rykkin i Bærum etter at en ung gutt ble drept sommeren 2008, og har senere tatt initiativ til konflikthåndtering og fredsbygging mellom ungdomsgrupper.

Seminar

Overrekkelsen fant sted under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo som også inkluderer seminaret "Positiv inkludering, varige resultater: Fra kriminalitet til trygg oppvekst".

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit er begge til stede under seminaret, som arrangeres av Konfliktrådet i Sør-Trøndelag med støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond.

Seminaret fortsetter utover ettermiddagen.

Kronprinsparets Humanitære Fond

Gjennom Kronprinsparets Humanitære Fond arbeider Kronprinsen og Kronprinsessen med saker de begge er opptatt av. Fondet ble opprettet i forbindelse med bryllupet i 2001 og har siden gitt støtte til en rekke prosjekter i inn- og utland.

I Norge går pengene til prosjekter som skal styrke barn og unges oppvekstvilkår og fremme inkludering.

Kronprinsesse Mette-Marit offentliggjør tildelingene fra Kronprinsparets Humanitære Fond 2009. Foto: Firmafilm, Det kongelige hoff.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook