Hopp til hovedinnhold

Hjelp tilbake til samfunnet

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte ettervernsprosjektet FRI i Drammen i dag. FRI hjelper tidligere innsatte tilbake til samfunnet gjennom tilbud om nettverk, bolig og arbeidstrening.

06.11.2009

I 2007 var to deltakere fra FRI gjester på Skaugum under Kronprinsparets årlige gjestebud. De to sendte en gjeninvitasjon til Kronprinsparet og inviterte dem på middag hos seg i Drammen. I dag besøker Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit de tre som bor i huset. Tidligere beboere og deltakere i prosjektet er også til stede.

Prosjektet FRI

FRI har som mål å hjelpe tidligere innsatte. Mennesker som selv har sonet fungerer som veiledere og støtte, i samarbeid med fagpersoner.

Representanter for FRI går inn i fengselet og starter motivering. Innsatte som er tilknyttet FRI får tildelt en veileder, og veilederen eller en annen fra FRI møter den tidligere innsatte i porten ved løslatelse. Det gis tilbud om bolig, arbeidstrening, fellesskap og nettverk.

Prosjektet drives av Kirkens bymisjon, men en rekke samarbeidspartnere støtter opp om det, både Politiet, Husbanken, Kriminalomsorgen, Røde Kors, næringslivet og kommunen.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook