Hopp til hovedinnhold

Samlet på Lysebu

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var i går til stede sammen med Hans Kongelige Høyhet Prinsen av Wales under statsminister Jens Stoltenbergs middag i anledning den internasjonale konferansen om bevaring av regnskog.

27.05.2010

Konferansen finner sted i Oslo i dag, og Prinsen av Wales er en av deltakerne.

The Oslo Climate and Forest Conference 2010

Konferansen samler stats- og regjeringssjefer, miljøvernministre og eksperter fra en rekke land som er engasjert i arbeidet for bevaring av verdens regnskoger. Fra norsk side deltar blant annet statsminister Jens Stoltenberg og statsråd Erik Solheim.

Formålet med konferansen er å etablere et samarbeid for å redusere utslipp fra avskoging og skogforringelse i utviklingsland. Samarbeidet skal bidra til rask implementering av globale og koordinerte tiltak for å bevare verdens tropiske skoger, i tråd med avgjørelsene fra FNs klimakonvensjon.

Vertskap

Kronprinsesse Mette-Marit er vertskap for Prins Charles under den britiske Prinsens opphold i Norge. Den britiske tronarvingen ble møtt på Gardermoen av Kronprins Haakon, som etter det korte møtet reiste til Shanghai i Kina. Der skal han være til stede ved Norges dag på EXPO 2010.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook