Hopp til hovedinnhold

Norges dag på World Expo

- Jeg har vært på mange verdensutstillinger, men jeg tror dette må være den mest spektakulære noen gang, sa Kronprins Haakon da han i dag åpnet Norges dag på World Expo 2010 i Shanghai.

28.05.2010

Kronprinsen ankom Shanghai i går og deltok i middag med 350 gjester etter invitasjon fra Nærings- og handelsminister Trond Giske. Trondheimssolistene underholdt under middagen.

Norges Dag

Under åpningen av Norges Dag fikk Kronprinsen oppvisning av Manger skolekorps og det norske flagget ble heist til topps av tonene til ”ja vi elsker”.

Norge har valgt slagordet ” Powered by nature” under Expotemaet ”Better City Better Life”. I sin åpningstale snakket Kronprinsen nettopp om miljøet og forholdet til vertsnasjonen.
- I de senere år har norske firmaer engasjert seg i Kina for fornybar energi og en mer effektiv energibruk.

Etter åpningen fikk Kronprinsen en omvisning i Exposenteret og den kinesiske paviljongen, og en orientering om de nordiske paviljongene.

Så sto den en guidet tur på den norske paviljongen for tur. Her fikk han møte norske innovative arkitekter som jobber for at å bedre forholdet mellom naturen og bylivet.

I den norske paviljongen

I den norske paviljongen fikk Kronprinsen se Malthe Winjes vannrensingsanlegg, som skal sendes til en fattig landsby i India etter verdensutstillingen. 

Følget gikk videre inn i det arktiske området av paviljongen, der en frostinstallasjon skal skape økt oppmerksomhet rundt miljøet i Arktis. Her fikk Kronprinsen føle den arktiske kulden i isbjørnens spor.

På den norske sjømatrestauranten i paviljongen, møtte Kronprinsen Åshild Nakken og to norske kokker. Her kan besøkende på Expo kan få smake på norske delikatesser.

Konsert

På kvelden var det duket for konsert med både norske og kinesiske artister. Blant artistene fra Norge var Frikar, Trondheimssolistene, Sissel Kyrkjebø og Secret Garden. Sistnevnte gruppe fremførte den spesialkomponerte ”Power by Nature” som er Norges sang under verdensutstillingen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook