Hopp til hovedinnhold

Åpnet Børsen

Det var Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen som åpnet markedet på Oslo Børs i morges, ved å ringe med børsbjellen fra Noteringsbalkongen. Det markerte også starten på en dag der Kronprinsparet besøkte flere finansinstitusjoner.

04.11.2010

Med handelen godt i gang på Oslo Børs, kunne børsdirektør Bente Landsnes gi Kronprinsen og Kronprinsessen en innføring i Børsens historikk og rollen den spiller i samfunnet. Direktøren kom også inn på særtrekk ved nettopp Oslo Børs, og hvilke utviklingstrekk som gjør seg gjeldende både her i Norge og internasjonalt.

Etter en omvisning i børsbygningen dro Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit videre til Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO).

En bransje avhengig av tillit

Hos FNO var det administrerende direktør Arne Hyttnes som ønsket Kronprinsparet velkommen og innledet om organisasjonens virksomhet. FNO representerer mer enn 180 virksomheter, i første rekke innen bank og forsikring, og arbeider for gode og rettferdige vilkår for bransjens mange aktører. Høye krav til kompetanse og etisk standard er også viktige innsatsområder, i en næring som i høy grad er avhengig av tillit for å kunne fungere.

Kronprinsparet fikk også lære om spesielle utfordringer små og mellomstore banker står overfor, og hvilke konsekvenser den internasjonale finanskrisen har fått for finans-Norge. 

Å være bankrådgiver

I Sparebank 1-gruppens lokaler fikk Kronprinsen og Kronprinsessen et innblikk i hvordan hverdagen arter seg når man arbeider i næringen. Kronprinsparet fikk også besøke skadeoppgjørsavdelingen, og en orientering om Sparebank 1 generelt.

Det ble også tid til en liten lokalhistorisk innføring rundt bygningen, som ligger i det såkalte Tukthuskvartalet i Oslo. Konserndirektør Thoralf Granerød vektla miljøaspektet og kulturbyggingen bak utformingen på en vandring gjennom lokalene.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook