Hopp til hovedinnhold

VM i hundekjøring

Norge er vertsnasjon for årets verdensmesterskap i hundekjøring. H.K.H. Kronprins Haakon var torsdag på plass i Holmenkollen under sekundstriden i klassene 4- og 8-spann sprintslede.
24.03.2011

Første etappe av 4-spann sprintslede er tilbakelagt, og Lena Boysen Hillestad har det beste utgangspunktet før morgendagens jaktstart. 35 stilte til start. Kronprinsen fulgte også kvalifiseringen til 8-spann sprintslede. På lørdagens jaktstart går Ole Petter Engli ut som nummer en.

Showrenn

Kronprinsen fikk i løpet av dagen et innblikk i hva som skal til for å hevde seg i toppen i denne idretten. I pausen demonstrerte fem juniorkjørere i nordisk stil pulkkjøring og snørekjøring.

Kronprins Haakon delte også ut medaljer til alle klassene som konkurrerte i snørekjøring tidligere på dagen.

Røros, Hamar og Oslo

VM i hundekjøring startet på Røros allerede i begynnelsen av februar da langdistanse slede ble avviklet. Opptil 600 km med fjellterreng skulle tilbakelegges før verdensmestrene ble kåret.

17. mars flyttet mesterskapet til Hamar hvor mellomdistanse slede stod på programmet. Nå er altså mesterskapet på plass i Holmenkollen hvor siste del av sledehund sprint og nordisk stil skal gjennomføres.

Finnmarksløpet

Det pågår øvelser i Holmenkollen gjennom hele helgen og mesterskapet avsluttes søndag.

Sist gang Kronprinsen stod i en hundeslede var under Finnmarksløpet i 2010, hvor han kjørte første etappe fra Alta til Sorrisnieva med Lars Monsen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook