Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen og pøblene

H.K.H. Kronprinsen besøkte Pøbelprosjektet i Stavanger i dag. Her fikk Kronprinsen se hvordan prosjektet tar seg av ungdom som faller utenfor normal skolegang.

15.06.2011

En pøbel er - i følge prosjektets egen definisjon - en person som har sluttet eller er i ferd med å slutte på skolen. Hele 34 % av elevene i den videregående skolen faller inn under denne kategorien.

Pøbelprosjektet har som mål å få unge mennesker som av en eller annen grunn står utenfor både det etablerte skolesystemet og arbeidslivet - ut i jobb eller videreutdannelse.

Prosjektet ble etablert i 1997 av Arne Husjord og Eddi Eidsvåg i selskapet Sandnes Brød & Circus.

Målet er å motivere og lære den enkelte å ta i bruk sine egne ressurser for å bli konstruktive deltakere i samfunnet. Så langt er resultatene gode: 90% av prosjektets deltakere er tilbake i skole eller jobb!

Pøbelskipet

Kronprins Haakon fikk i dag møte noen av de selverklærte pøblene og menneskene bak pøbelprosjektet. Etter grundige orienteringer om prosjektet fikk han også komme ombord i pøbelskipet «Prolific» som kort tid etter at Kronprinsen gikk i land satte seil for Irland der de skal delta i Tall Ships Race.

Ombord i skipet fikk han møte noen av mannskapet og se hvordan livet ombord er.
 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook