Hopp til hovedinnhold

Fartsfylt på Melhus

Kronprins Haakon besøkte "Kjør for livet" i Melhus i Sør-Trøndelag i dag. Prosjektet er et av initiativene Kronprinsparets fond samarbeider med, og Kronprinsen fikk oppleve i praksis hva det vil si å være en del av et motorsportteam.

17.10.2011

Kronprinsen besøkte "Kjør for livet" første gang i juni i år. Prosjektet er på mange måter i oppstartsfasen, men i dag kunne Kronprinsen konstatere klare framskritt på den korte tiden som har gått siden forrige besøk.

Positiv utvikling med motorsport

Kronprinsparets fond ønsker å fange opp ungdom som av ulike grunner risikerer å falle utenfor. Kjør for livet er et tilpasset fritids- og aktivitetstilbud for ungdom som ikke føler de hører hjemme i andre etablerte tilbud. Prosjektet bruker motorsport som utgangspunkt for læring og utvikling. Teamarbeid og samhold er i fokus, og nettopp dette fikk Kronprinsen erfare da han tok plass i en fullblods rallycrossbil.

Teamarbeid

Knut Ove Børseth, europamester i rallycross og daglig leder i prosjektet, var sjåfør, mens flere av ungdommene stilte opp som team for Kronprinsen og Børseth. Målet for denne delen av prosjektet er at ungdommene skal få god trening i teamarbeid som en forberedelse til arbeidslivet og økte sosiale ferdigheter.

Kronprinsparet fikk også møte flere av ungdommene da de samlet seg om en ekte «teamlunsj» i teamteltet på motorsportbanen. Under lunsjen fikk ungdommene muligheten til å fortelle om hva prosjektet betyr for dem og hvilke mål de jobber mot.

En av målgruppene for prosjektet er unge som trenger et annet undervisningsopplegg enn det som det vanlige skolesystemet kan gi dem. Ved å gi ungdommene en mer praktisk skolehverdag håper man å kunne føre elevene tilbake til ordinær skole.

"Kjør for livet" er i en ekspansjonsfase og håper å starte opp fem nye klubber rundt om i landet i løpet av januar neste år.

Kronprinsparets Fond

Kronprinsparets Fond ønsker å gjøre en forskjell for unge mennesker i Norge.  Utvalgte prosjekter får finansielle bidrag og inviteres inn i et kompetansenettverk der formålet er å dele erfaringer og kompetanse på tvers av prosjektene. Kronprinsparet følger også selv opp prosjektene.

"Kjør for livet" er ett av fire prosjekter som mottar støtte fra Fondet i innværende fireårsperiode.
 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook