Hopp til hovedinnhold

Snowboard-VM i Oslo

I helgen gikk finalene i snowboard-VM av stabelen i Oslo vinterpark. H.K.H. Kronprinsregenten var til stede da Kelly Clark og Iouri Podladtchikov tok hver sin VM-tittel i halfpipe på lørdag.

20.02.2012

Amerikanske Kelly Clark tok X Games-gull i januar og fulgte opp med å vinne kvinnenes halfpipefinale med poengsummen 86,6 i sitt beste forsøk. Queralt Castellet fra Spania tok sølvet, mens Gretchen Bleiler fra USA kapret bronsen.

I mennenes halfpipefinale gikk sveitiske Iouri Podladtchikov til topps foran amerikanerne Matt Ladley og Louie Vito. Med poengsummen 90,8 ble Podladtchikov eneste utøver over 90 poeng.

Ingen nordmenn kvalifiserte seg til halfpipefinalen.

Omvisning

I pausen mellom finalene fikk Kronprins Haakon en omvisning av daglig leder Henning Andersen og arrangementsansvarlig Hilde Rasch. Det ble et møte med dommere, personer som jobbet med TV-produksjonen og frivillige – samt fokus på snowboard-VM 2012 som et grønt arrangement.

Mesterskapet i Oslo vinterpark ble arrangert i regi av snowboardernes egen verdenscup Ticket To Ride (TTR) og det internasjonale snowboardforbundet World Snowboard Federation (WSF).

Slopestylefinale søndag

I løpet av VM ble det også konkurrert om VM-titlene i slopestyle for kvinner og menn i Wyller, samt en quaterpipekonkurranse i Holmenkollbakken.

Kjersti Buaas var eneste norske deltaker under kvinnenes slopestylefinale og kjørte inn til sjetteplass. Aleksander Østereng sikret seg 5. plassen i mennenes VM-finale i slopestyle.

200 deltakere fra 30 land deltok i verdensmesterskapet.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook