Hopp til hovedinnhold

Fritidsklubb fyller 50

Lerdal Fritidsklubb på Søndre Nordstrand i Oslo feirer 50-årsjubileum i år. I dag kunne ungdommene vise fram sin egen jubileumsforestilling med Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i salen.

22.03.2012

Ungdom, musikk, dans og mote fra 1960 fram til i dag var tråden i jubileumsshowet ungdommene selv har laget.

Laget eget show

Noe av tanken bak klubben er at det skal være et sted hvor ungdommene kan utvikle sine talenter, noe de demonstrerte til fulle under forestillingen. Publikum fikk bli med på en reise fra 1960 og frem til i dag - ikke bare med musikk fra alle tiårene, men også med dans og et tilbakeblikk på moten, noe som skapte god stemning i salen.

Skrøt av forestillingen

Etter forestillingen gikk Kronprins Haakon opp på scenen og skrøt av hva ungdommene hadde fått til.

Jeg er imponert. Dere holder et høyt nivå, og jeg håper det er mange som deler gleden av å se dere. Det var skikkelig gøy, sa Kronprinsen.

Kronprinsen tok også en tur «backstage» der han fikk møte flere av ungdommene som besøker klubben ofte. De fortalte om hva klubben betyr for dem og om arbeidet med å sette sammen jubileumsforestillingen. Nå skal forestillingen vises for ungdom og voksne i alle aldre i bydelen.

En av Norges eldste

Lerdal fritidsklubb, som i lokalmiljøet kalles for «Låven», er ikke bare en av de eldste fritidsklubbene i Oslo, men i hele landet. Det var det lokale husmorlaget som takket være 5 600 timer dugnad, sørget for at den gamle låven i sin tid fikk et nytt formål, nemlig å være et trygt sted hvor ungdom i alderen 10 til 18 år kunne samles etter skoletid.

Klubben er en viktig del av bydelens forebyggende barne- og ungdomsarbeid, og den utgjør i følge kommunen et meget positivt element i bydelens ungdomsmiljø.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook