Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen i Haugesund og Karmøy

H.K.H. Kronprinsen deltok torsdag på årets første markering av Dignity Day i Norge. Etter besøket på Skeisvang videregående skole i Haugesund gikk turen videre til Årets bedrift for Haugalandet, IT-bedriften Sysco.

30.03.2012

640 elever ved Skeivang brukte halve skoledagen til å snakke om verdighet. Kronprinsen ledet selv samtalene i et av klasserommene.

På slutten av dagen samlet forventningsfulle elever, lærere og frivillige seg i skolens aula. Flere av elevene fortalte sterke historier og refleksjoner rundt begrepet verdighet som rørte og engasjerte.

Global Dignity

Kronprinsen var med på å etablere Global Dignity i 2006, og siden den gang har det blitt arrangert Dignity Days på skoler i over 50 land verden over.

Onsdag 17. oktober i år er Global Dignity Day, og da deltar videregående skoler over hele landet. I fjor deltok 27 000 elever fra 143 videregående skoler i Norge.

Arbeidet med å gjennomføre Global Dignity Day i Rogaland ledes av Rogaland Idrettskrets.

Anti-naskeprogram

Hos den unge databedriften Sysco fikk Kronprinsen demonstrert et nytt prosjekt som har fått navnet «vclick». Sysco utvikler en digital plattform for å endre holdninger i store grupper positivt. Målet er å redusere naskingen i varehandelen. IT-bedriften samarbeider med Diakonhjemmet Høgskole og Innovasjon Norge om prosjektet.

Sysco ble kåret til Årets bedrift på Haugelandskonferansen i begynnelsen av mars. IT-selskapet har i dag 60 tilsatte hvor de fleste jobber på hovedkontoret på Norheim i Karmøy kommune. Virksomheten har også avdelinger i Stavanger og Bergen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter