Hopp til hovedinnhold

Kongen fulgte NM på ski

Varden Meråker og Lyn gikk inn til gull på NM-stafettene for kvinner og menn på søndag. Hans Majestet Kongen fulgte med fra tribunen og gratulerte vinnerne etter målgang.

05.02.2017

Kvinnestafetten var dagens første konkurranse. VM-klare Marthe Kristoffersen leverte en suveren sisteetappe og sørget for gull til IL Varden Meråker. I mål kunne Anniken Jørgensen og Kathrine Harsem juble over klubbens sjette NM-gull.

Lillehammer Skiklubb gikk inn som nummer to, mens Øystre Slidre IL tok bronsen.

Rykket fra og vant

Lyn Ski ble norgesmestere på herrestafetten i år som i fjor. Hans Christer Holund la grunnlaget halvveis på den andre etappen. Han rykket i fra og fikk en luke ned til de andre lagene. Ankermann Simen Hegstad Krüger gikk ut på sisteetappen med en ledelse på 12 sekunder.

Ingen av de andre lagene klarte å hente igjen Simen Hegstad Krüger som gikk over målstreken 33,7 sekunder foran Henning Skilag. Johan Tjelle gikk førsteetappen for Lyn. Lillehammer Skiklubb sikret tredjeplassen.

Bjørgen og Johnsrud Sundby suverene

Kong Harald ankom NM på ski på lørdag. Marit Bjørgen leverte en ny maktdemonstrasjon på kvinnenes 15 kilometer med skibytte og tok sitt 19. NM-gull.

Sølvvinner Maiken Caspersen Falla og bronsevinner Heidi Weng spurtet i mål ett minutt og 22 sekunder bak suverene Bjørgen.

Martin Johnsrud Sundby vant herrenes tremil med skibytte under NM på Lygna i Oppland. Sølvet gikk til Niklas Dyrhaug, mens Didrik Tønseth tok bronsen. De to trønderne var 7,8 og 8,6 sekunder bak vinneren.

NM på Lygna

Kongen overvar lørdagens konkurranser fra Kongetribunen sammen med blant andre skipresident Erik Røste, fylkesmann Sigurd Tremoen og ordfører Willy Westhagen i Gran kommune.

Tradisjonen tro gratulerte Kongen vinnerne etter målgang.

Lørdag kveld var Kong Harald til stede på en middag på Lygnasæter med flere av de involverte i arrangementet.