Hopp til hovedinnhold

Pølsefest i Skimuseet

Hans Majestet Kong Harald ble feiret med pølsefest i kveld. Kongefamilien og over 100 unge langrennsløpere fra hele landet deltok.

11.03.2017

I morgen konkurrerer langrennsløperne i en stafett i Kongens navn – Kong Haralds ungdomsstafett. Skirennet er 80-årsgaven til Kongen, og bak står Skiforeningen, Norges Skiforbund og Norges idrettsforbund.

Skiungdommen talte til Kongen

Før det ble servert pølser og brød, brus og kanelboller, var det taler til den skiinteresserte jubilanten. To representanter for skiungdommen talte til Kongen – Lars Young Vik fra Vestre Akers Skiklubb i Oslo og Frida Haugskott fra Buvik Idrettslag i Sør-Trøndelag.

- Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at norsk idrett har gitt Kongen en ungdomsstafett i 80-årsgave. Kongen er både ungdommelig og veldig opptatt og glad i idrett. Og samtidig er Kongen veldig glad i en rettelig pølsefest, akkurat som oss ungdommer, sa langrennsløper Frida Haugskott til smil og latter fra 80-årsjubilanten og de andre til stede.

Alle stemte i med «Hurra for deg», og så var maten servert. Kongefamilien samtalte med flere spente langrennsløpere i løpet av pølsefesten.

Kongen fikk ærespris

Kong Harald ble også tildelt prisen The King Olav Trophy av styreleder Jon Hindar i Skiforeningen. Prisen gis til personer som har gjort en særlig innsats for å fremme skiidrett på internasjonalt nivå.

The King Olav Trophy. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoffThe King Olav Trophy. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff


Det var Kongen som selv overrakte prisen sist den ble utdelt. Det skjedde i februar 2016 da tidligere skipresident og visepresident i Det internasjonale skiforbundet FIS, Sverre Seeberg, mottok prisen. Sverre Seeberg var også til stede på pølsefesten i Skimuseet og talte til 80-årsjubilanten sammen med idrettspresident Tom Tvedt og skipresident Erik Røste.

Prisen er en kopi av skimonumentet over Kong Olav på ski, sammen med hunden Troll. Statuen er laget av billedhuggeren Annasif Døhlen og står ved Holmenkollen skianlegg.

Holmenkollen skifestival

Tidligere i dag har Kongen fulgt kombinert og femmila i følge med Prinsesse Astrid, fru Ferner. Før pølsefesten var det laghopp i Holmenkollbakken hvor Østerrike gikk helt til topps før Tyskland og Polen, og med Norge på en fjerdeplass.


Martin Johnsrud Sundby hilser på en tilskuer etter seieren på femmila i Holmenkollen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoffMartin Johnsrud Sundby hilser på en tilskuer etter seieren på femmila i Holmenkollen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter