Hopp til hovedinnhold

Avsluttet på ekte argentinsk vis

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet sitt statsbesøk til Argentina i dag. Det gjorde de på en estancia der de fikk oppleve argentinsk kultur i form av historie, dans, musikk og mat.

08.03.2018

Ranchen Estancia Villa María ligger landlig til utenfor Buenos Aires. Den ble bygget i 1927 i Tudor-stil, og drives i dag som hotell og rekreasjonssted. Kongen og Dronningen fikk se en oppvisning med gauchos - disse dyktige rytterne som har en slik unik posisjon i argentinsk tradisjon og bevissthet.


Kongeparet og Norges ambassadør til Argentina Jostein Leiro fikk se gauchoer vise sine kunster på Estancia Villa María. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixKongeparet og Norges ambassadør til Argentina Jostein Leiro fikk se gauchoer vise sine kunster på Estancia Villa María. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kongeparet fikk også oppleve tango og latinsk musikk, mens det ble forberedt et tradisjonelt grillmåltid - en ekte asado - på store griller.

Nye flyruter

Før Kongeparet kom til ranchen var de til stede ved et arrangement på Ministro Pistarini internasjonale lufthavn, Ezeiza. Flyselskapet Norwegian er i ferd med å etablere seg i Argentina, og åpner nå en rekke innenlandsruter der i tillegg til en internasjonal flyvning mellom Buenos Aires og London. Ruten vil gjøre det lettere for nordmenn å reise til Argentina. 


Dronningen knyttet sammen bånd i Argentina og Norges farger som symbol på de nye forbindelsene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixDronningen knyttet sammen bånd i Argentina og Norges farger som symbol på de nye forbindelsene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix


For å symbolisere den nye forbindelsen knøt Dronningen sammen to bånd i henholdsvis argentinske og norske farger.

Avslutter

I løpet av ettermiddagen (lokal tid) avslutter Kongeparet sitt besøk til Estancia Villa María - og sitt statsbesøk til Argentina - med et møte med norsk og utenlandsk presse ute på ranchen. Deretter blir det et ekte argentinsk måltid før Kongen og Dronningen setter kursen hjemover.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Fakta

Fakta om Argentina

Hovedstad: Buenos Aires
Største byer: Buenos Aires, Córdoba, Rosario

Størrelse: 2 780 400² (Norge: 385 186 km²)
Befolkning: ca 43,5 millioner
Språk: Spansk

Styresett: Republikk
Statsoverhode 2018: President Mauricio Macri 

Kong Olav avla statsbesøk til Argentina 18. - 21. september 1967

Forholdet mellom Norge og Argentina er godt, og forbindelsene på ulike områder er styrket de senere år, senest ved besøk av den norske utenriksministeren i 2016.

Det er økende interesse for næringssamarbeid og etablering av norske virksomheter i Argentina. 

Den argentinske eksporten til Norge består i stor grad av råvarer, herunder frukt og grønnsaker, vin, lær, mat og mineralolje. Norge eksporterer først og fremst kunstgjødsel og andre kjemiske produkter, maskiner og tekniske instrumenter. 

 

Kilde: UD

 

Argentinsk æresgarde bar norske og argentiske flagg under seremonien som innledet statsbesøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix