Hopp til hovedinnhold

Feiret Norges første medalje i Paralympics

Håkon Olsrud gikk inn til bronse på 20 km stående langrenn i dag. Prinsesse Märtha Louise avsluttet sitt besøk i Pyeongchang med en feiring for bronsevinneren.

12.03.2018

Håkon Olsrud tok til tårene etter løpet. I Sotsji ble han syk to dager før 20-kilometeren, derfor betydde dagens bronse ekstra mye.

I deltakerlandsbyen var det rigget i stand med en kakefest for å feire den første medaljen til en norsk utøver i Paralympics i Sør-Korea. Prinsessen tok del i feiringen sammen med norske utøvere, støtteapparat og ikke minst vinneren selv.

Norsk seier i rullestolcurling

Prinsesse Märtha Louise har også fulgt de norske utøverne på isen i dag. Norge tok sin første seier i rullestolcurling og vant 6-2 mot NPA (nøytrale paralympiske utøvere).

Det norske kjelkehockeylaget gikk på et 0-8-tap mot den store hockeynasjonen Canada. I morgen møter de Sverige.

Prinsessen møtte også 33 funksjonshemmede skolebarn fra Oseong skole.

Mottakelse for den norske troppen

32 utøvere fra Norge konkurrerer i Paralympics i Pyeongchang. I går deltok Prinsessen i en mottakelse for utøverne som den norske ambassaden i Seoul og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité inviterte til.

I helgen har Prinsessen fulgt de norske utøverne i langrennssporet, på skiskytterarenaen og i alpinbakken. Det har vært strålende sol og god stemning på arenaen, selv om de norske medaljene har uteblitt.

Vilde Nilsen (17) imponerte med femteplass på 6 km skiskyting stående i sin Paralympics-debut. Foto: Anne Ragnhild Kroken, NIFVilde Nilsen (17) imponerte med femteplass på 6 km skiskyting stående i sin Paralympics-debut. Foto: Anne Ragnhild Kroken, NIF


Lørdag delte Prinsesse Märtha Louise ut medaljene til pallen på kvinnenes skiskyting 6 km stående. NPA-utøverne Ekaterina Rumyantseva og Anna Milenina tok gull og sølv, mens Liudmyla Liashenko fra Ukraina sikret seg bronse.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter