Hopp til hovedinnhold

Utnevnelse til Fortjenstordenen

H.M. Kongen har utnevnt kinesisk statsborger, Qiao Bufa, Shanghai, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av norske interesser i Kina.
28.02.2007

Qiao Bufa, også kalt "Shanghai Olsen" har i en årrekke bistått nordmenn og norske interesser i Shanghai i ulike sammenhenger. Han har også oversatt mye norsk litteratur til kinesisk.

Som velferdsarbeider ved den internasjonale klubben i Shanghai bisto Qiao norske sjøfolk etter at konsulatet var nedlagt i 1966. Da konsulatet ble gjenåpnet i 1996 ble han ansatt som tolk frem til han gikk av i 2001. Qiao Bufa driver i dag sitt eget konsulentfirma der han bl.a. bistår norske bedrifter som ønsker å etablere seg i Kina. Han er medlem av Norwegian Business Association i Shanghai.

I sin begrunnelse har Ordensrådet særlig lagt vekt på at Qiao har gjort en betydelig innsats for norske sjøfolk og norske næringslivsinteresser i en periode hvor Norge ikke hadde noen offisiell representasjon i Shanghai. Videre at han var av uvurderlig hjelp da generalkonsulatet ble gjenopprettet i 1996. Hans utrettelige innsats for norske sjøfolk, norske offentlige myndigheter og norske næringsinteresser i Shanghai har gått langt ut over det forventede.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker