Hopp til hovedinnhold

Besøket i Nicaragua - Dag 2

Tirsdag deltok H.K.H. Kronprinsessen på avslutningsseremonien for V Central American Meeting of People living with HIV/AIDS og åpningen av konferansen CONCASIDA. Møte med det Nicaraguanske presidentparet etterfulgte besøk hos SI Mujer.
07.11.2007
Konferansen CONCASIDA åpnet offisielt samme kveld som det innledende V Meeting of people living with HIV/AIDS ble avsluttet. Konferansens tema er: Our response: Equity, Diversity and No Discrimination.

SI Mujer

SI Mujer er et alternativt kvinne-senter som kjemper for kvinner og ungdoms rettigheter. De er engasjert i spørsmål om tilgang på helsetjenester og utdanning uten diskriminering.

I tillegg til informasjon om senterets arbeid, ble Kronprinsesse Mette-Marit og UNAIDS' leder Peder Piot presentert både for en oppvisning i folkedans og en teaterforestilling som tok opp ulike myter og tabu rundt HIV/AIDS. Frykt for smitte gjennom vanlig fysisk kontakt med HIV-positive er blant mytene senteret gjerne vil til livs, noe de demonstrerte i sin oppvisning for Kronprinsessen og Piot.

Møter

Kronprinsessen startet tirsdagen med å møte lokale representanter for de fire organisasjonene Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Plan og Socorro som alle er inovlvert i HIV/AIDS-prosjekter i Nicaragua. Organisasjonene ga Kronprinsesse Mette-Marit en presentasjon av sitt arbeid.

Om ettermiddagen besøkte Kronprinsessen og Peter Piot President Daniel Ortega og Rosario Murillo.

Siste dag

Onsdag var Kronprinsessens siste dag i Nicaragua. Kronprinsessen deltok på CONCASIDA og møtte kvinnelige ledere før hjemreisen onsdag ettermiddag.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter