Hopp til hovedinnhold

Nasjonalt leseår

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøkte fredag Asker bibliotek for å markere starten på Leseåret 2010. Torsdag ble Asker kåret til Årets bibliotek av Norsk Bibliotekforening.

08.01.2010

Begrunnelsen er at biblioteket er ”en levende møteplass for kultur og kunnskap”.

Asker bibliotek hadde i fjor 17.000 aktive brukere. Biblioteket har mange aktiviteter, foredrag, filmkvelder og konserter. I vinterhalvåret er det søndagsåpent, og biblioteket låner også ut gitarer og symaskiner.

Motevisning og høytlesning

Under besøket fikk Kronprinsessen med seg orientering om leseåret, moteoppvisning med elever fra Nesbru videregående skole og eventyrstund med opplesing av ”Prinsessen på erten” for barn fra Furuly og Morellveien barnehage.

Besøket ble avsluttet med en omvisning.

Omvisning

Biblioteksjef Live Gulsrud ledsaget Kronprinsesse Mette-Marit rundt på biblioteket sammen med bibliotekar Eline Blom Poulsson, ordfører Lene Conradi, rådmann Lars Bjerke og prosjektansvarlig for Leseåret ved Asker bibliotek Frid Feyling.

Det ble gjensyn med barnehagebarna i barneavdelingen. Barna kikket i bøker, lekte i klatreveggen, stengte seg inne i snekkerbua med Kronprinsessen og koste seg med boller og saft. 

Leseåret 2010

Målet med det nasjonale leseåret er å styrke lesekompetansen i hele landet.

Noe av bakgrunnen for satsingen er at mange voksne sliter med dårlige leseferdigheter. Disse har større risiko for å falle utenfor arbeidslivet.

Leseåret 2010 er starten på et leseløft som skal vare til 2014.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter