Hopp til hovedinnhold

Aktuelt

Hennes Majestet Dronningen utfører en rekke offisielle plikter og oppdrag. Nyhetssaker og utdrag av Dronningens offisielle program er tilgjengelig herfra.

Nyopna Astruptunet

Etter fire år med restaurering kunne Hennar Majestet Dronning Sonja endeleg gjenopne kunstnarheimen til ein av dei viktigaste målarane og grafikarane i norsk kunsthistorie.

25.06.2024
Les mer

Fra Jæren til Haugalandet

Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen kom sjøveien til Randaberg og Vindafjord. Etter tre besøk til kommuner inne i landet, ble fylkesturen til Agder og Rogaland rundet av i de to kystkommunene.

30.05.2024
Les mer

– Det kjæreste og viktigste vi gjør

I dag fortsatte Kongeparet fylkesturen og besøkte industrikommunen Lund sør i Rogaland. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen ble møtt av barn med flagg, lyden av lokalproduserte bjeller og en gammel kjenning med hestekrefter.

28.05.2024
Les mer

Levende bygder i Froland og Åseral

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga er på fylkestur i Agder og Rogaland. Reisa starta i Froland – ein mangfaldig kommune aust i Agder, før turen heldt fram til Åseral – omkransa av skogen og heiane vest i fylket.

27.05.2024
Les mer

Fantastiske faner

I morgen, fredag, åpner utstillingen Fantastiske faner for publikum. Den offisielle åpningen fant sted i Dronning Sonja KunstStall ettermiddag, og Hennes Majestet Dronningen var til stede.

23.05.2024
Les mer

Gratulerer med dagen!

Kongefamilien kunne hilse barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen i strålende vårsol i dag. Rundt 120 skoler går i toget i år, og jubileumsskolen Hovseter førte an.

17.05.2024
Les mer

Byutvikling og natur i Oslo

Grønn omstilling, bærekraft og byutvikling er tema under statsbesøket fra Danmark, og i dag ble Deres Majesteter Kong Frederik og Dronning Mary bedre kjent med Oslo - både byen og naturen omkring.

15.05.2024
Les mer

Ønsket Danmarks kongepar velkommen

I dag kunne Kongeparet ønske Deres Majesteter Kong Frederik og Dronning Mary velkommen til Norge da de gikk i land på Honnørbrygga i Oslo. Besøket er det danske kongeparets første statsbesøk til Norge.  

14.05.2024
Les mer

Kongeskipet klart for årets seilingssesong

I ettermiddag gikk Hans Majestet Kongen, Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen om bord på Kongeskipet Norge. Dermed er årets sesong i gang for mannskap og befal.

13.05.2024
Les mer

Statsbesøk fra Moldova

Moldovas president, Hennes Eksellense fr. Maia Sandu innledet mandag sitt statsbesøk til Norge. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er vertskap for besøket, og presidenten ble ønsket velkommen med en høytidelig seremoni på Slottsplassen. 

06.05.2024
Les mer

Offisielt program