Hopp til hovedinnhold

Kaféen Galleri Joséphine

Kaféen "Galleri Joséphine" er en del av publikumstilbudet ved Oscarshall og åpen i publikumssesongen. Alle henvendelser og kjøp av billetter gjøres i samme bygg som kaféen.

Galleri Joséphine serverer bakverk, is, kaffe, te og mineralvann. Du kan nyte det inne, eller ta det med deg ut.

Meny sommeren 2023

Denne sommeren serverte vi:

 • Kaker 
  Bringebærkake, Vanilje & sjokoladekake, Pistasjkake, Mangokake 

 • Kakebit 
  Bringebær, Vanilje & sjokolade, Pistasj, Mango

 • Chocolate Crisp
 • Energy bar

 • Is
  Krone-is Jordbær, Krone-is Sjokolade, Vegansk Krone-is

 • Kaffe
 • Te
  Morgenfrisk Sitrus, Chai, Energisk Ingefær, Bestemors have

 • Farris
 • Bris
 • Epleslang

Bord og stoler inne i Kafé Dronning Joséphine stammer fra Slottet og er fra 1847-1848. Stolene tilhører et sett på 300 laget til bruk i Store spisesal og andre større arrangementer. Bordene har fram til ganske nylig vært brukt som arbeidsbord på Slottet. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Startet som galleri

Fra 2013 til 2016 var dette et kunstgalleri - Galleri Dronning Joséphine - med en liten kafé knyttet til. Men da Dronning Sonja KunstStall åpnet i Slottsparken, ble det besluttet å avslutte galleridriften på Oscarshall og heller utvide kafeen.

Hvorfor Dronning Joséphine?

Oscarshall sto ferdig i 1852, bygget på oppdrag av Kong Oscar I, og oppkalt etter ham. Men det var ikke bare Kongen som var engasjert i byggingen – også Dronningen, Joséphine, var sterkt involvert i prosjektet. Så involvert at noen har hevdet det lille slottet heller burde vært oppkalt etter henne.

Mange norske kunstnere og håndverkere fikk oppdrag med utsmykking og innredning av Oscarshall – navn som Joachim Frich, Adolph Tidemand og Hans Gude er blant dem. Kong Oscar og Dronning Joséphine var i det hele tatt svært kunstinteresserte, og det var de som la grunnlaget for den fine samlingen av eldre norsk kunst som finnes på Det kongelige slott i dag.

Dermed synes det bare rett og rimelig at også Dronning Joséphine skulle få noe oppkalt etter seg på Oscarshall.

 

29.08.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Oscarshall og det tilhørende parkanlegget er åpent for publikum om sommeren. Sesongen 2024 varer fra 4. mai til 15. september, og vi gleder oss!

I sesongen vil det være åpent torsdag til søndag fra 11.00 til 16.00.

Det er omvisninger hver hele time med start klokken 11.00, 12.00 (på engelsk), 13.00, 14.00 (på engelsk) og 15.00 (siste omvisning). Omvisningene varer omlag 40 minutter.

Avvikende åpningstider

OBS: Oscarshall vil være stengt 17. mai, 10. august og 5. september.

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

 

Du kan kjøpe billett til omvisningene på Oscarshall hos Ticketmaster eller i Galleri Joséphine. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff