Hopp til hovedinnhold

I fokus: Hav, miljø og bærekraft

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen er opptatt av valgene vi tar i hverdagen som gjør at hver og en kan bidra til en grønnere framtid.

Kronprinsessen har tatt et lederansvar for Det kongelige hoffs miljøarbeid ved å lede den interne miljøgruppen som består av medarbeidere fra alle avdelinger. Denne har som mål å forankre miljøbevissthet i hele organisasjonen, så man lettere kan gjøre miljøvennlige valg – både i driften av Hoffet, og i Kongefamiliens offisielle virke.

Universell tenkning

Kronprinsessen er opptatt av at hver og en kan gjøre valg i hverdagen som bidrar i en positiv retning. For ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!


Kronprinsesse Mette-Marit besøker Bybonden i Oslo. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Innenfor alle temaer Kronprinsessen er engasjert i, er hun opptatt av å inkludere miljøaspektet. Det gjelder både innenfor design og arkitektur, innen teknologiutvikling, innen entrepenørskap og i bruken av naturen.

Havets helse

Havets helse opptar Kronprinsesse Mette-Marit helt spesielt – og spesielt mikroplasten, som er en alvorlig trussel mot livet i havet. Både offisielt og privat har hun vært med på mange strandryddinger – også sammen med Hennes Majestet Dronningen.


Sammen med Dronning Sonja, dro Kronprinsessen på søppelplukking med Sandefjord søppelplukkerlag. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

For Norge har havet til alle tider vært en av de viktigste kildene til inntekt og sysselsetting. I tillegg er havet en kilde til rekreasjon og glede, som er viktig å ta vare på.

Alt dette er med på å skape Kronprinsessens engasjement for havets helse.    

 

 

28.05.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Video: Kronprinsparet rydder strender på Østre Bolærne utenfor Nøtterøy sammen med 7. klasse på Vikersund skole. Foto: Det kongelige hoff