Hopp til hovedinnhold

Midtstallen

Midtstallen er et av lokalene i Dronning Sonja KunstStall. Her vises ulike utstillinger av kunst og gjenstander fra De kongelige samlinger.

Det settes skiftende utstillinger i Midtstallen, og det arrangeres tidvis spesielle eventer som foredrag, konserter og liknende.

Billetter og praktisk informasjon

Arrangementer og kulturtilbud

Vises nå: Kongelige fotografer

Fra 16. februar 2024 kan du oppleve utstillingen Kongelige fotografer – øyeblikksbilder fra 1890 til 1990 i Dronning Sonja KunstStall. Kongefamilien er Norges mest fotograferte familie. Men hvilke bilder tar de selv, og hvilken rolle spiller disse fotografiene? ​    

Daværende Kronprins Harald og Prins Haakon i Jeppedalen i 1977. Foto: Dronning Sonja

Utstillingen viser Kongefamiliens egne fotografier fra Dronning Maud og Kong Haakon og helt opp til dagens Kongepar.​ De mange bildene i utstillingen viser endringer i landet vårt over tid, og hvordan små og store øyeblikk og nærhet til hendelser og personer blir bevart gjennom fotografier.​

Les om åpningen av utstillingen

Publikum vil se unike og personlige bilder som aldri tidligere har vært delt, som blant annet hjemkomsten fra krigen dokumentert av Kronprinsesse Märtha og Kong Olavs bilder fra hans mange reiser.

Utstillingen vil, i tillegg til Kongefamiliens egne bilder, også inkludere gjenstander knyttet til fotografiene.​ Ved å vise kameraer og utviklingen av fotomateriale vil utstillingen også ha en fotohistorisk dimensjon.

Inkludert i billetten: Publikum kan oppleve videoversjonen av åpningsforestillingen Nasjonalballetten i Dronning Sonja KunstStall. Visningen skjer i Ridehuset, som er den nye salen som åpnet for publikum høsten 2023. Foto: Helena Byrt / Nasjonalballetten

Tidligere utstillinger

Fram til og med søndag 14. januar 2023 kunne publikum oppleve utstillingen Slottets håndverk. Her fikk publikum et innblikk i stolte håndverkstradisjoner gjennom et utvalg gjenstander fra De kongelige samlinger og noen helt spesielle innlån.

Den første utstillingen i Dronning Sonja KunstStall åpnet 4. juli 2017. Her er utstillingene så langt:

Den kongelige stall

Den gamle stallbygningen er i seg selv verdt et besøk. Da Dronning Sonja KunstStall skulle etableres, ble Midtstallen der hestene en gang sto, restaurert og pusset opp. Lokalene framstår i dag slik den gjorde da Kong Haakon og Dronning Maud hadde sine hester her.

Hestenes gamle spiltau er fortsatt en del av interiøret, også etter omdannelsen til utstillingslokale. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff

Midtstallen var den første delen av Dronning Sonja KunstStall som ble restaurert. Den hadde sin offisielle åpning på Dronningens 80-årsdag, 4. juli 2017, og tok i mot sine første besøkende dagen etter. Denne delen av Slottet hadde ikke vært åpen for publikum tidligere. Ikke lenge etterpå ble også Selekammeret åpnet for besøk.

Les mer om Den kongelige stalls historie

Med åpningen av Dronning Sonja KunstStall startet en ny blomstringstid for den gamle stallen. Der hestene en gang sto i sine spiltau, kan publikum nå glede seg over kunst, håndverk og historie.

 

17.01.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider KunstStallen 2024

 • Fra 16. februar til 23. juni:
  Åpent torsdag til søndag 11.00–17.00

 • Fra 24. juni til 18. august:
  Åpent hver dag 11.00-17.00

 • Fra 19. august til 15. desember:
  Åpent torsdag til søndag 11.00–17.00

 • Julestengt
 • Fra 2. januar til 19. januar 2025
  Åpent torsdag til søndag 11.00–17.00

Avvikende åpningstider

Midtstallen er et lite lokale og holder derfor stengt i periodene der en utstilling tas ned og en ny settes opp. Det hender også at vi må stenge på grunn av lukkede arrangementer. Endringer i åpningstidene finner du på Facebook og her på Kongehuset.no 

Dronningen i Dronning Sonja KunstStall under monteringen av første utstilling. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.
Fakta

Billetter til KunstStallen


Vises nå: Kongelige fotografer – øyeblikksbilder fra 1890 til 1990


Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster.

 • Voksen: 140,-
 • Student: 70,-
 • Barn (6-17 år): 70,-
 • Familiebillett: 350,-
 • Barn under 6 år har gratis adgang
 • Ledsager for handikappede har gratis adgang

 • Grupper på inntil 25 personer (med omvisning): 3 500
  Ta kontakt via lenken nedenfor.

Publikum kan samtidig oppleve videoversjonen av åpningsforestillingen Nasjonalballetten i Dronning Sonja KunstStall. Visningen skjer i Ridehuset. Dette er inkludert i billetten.

Introduksjon

Det gis en introduksjon til utstillingen klokken 13.00 på hverdager og klokken 12.00 og 14.00 i helgene (lørdag og søndag). Dette er inkludert i billetten.

Private omvisninger for grupper er mulig så langt ressursene rekker, innenfor ordinær åpningstid. Legg inn ønsker via lenken nedenfor

Dronning Sonja KunstStall ligger i Parkveien 50. Foto: Nina Ilefeldt, Det kongelige hoff
Fakta

Gavekort

Hva med å gi bort en opplevelse?

Det er mulig å kjøpe gavekort via Ticketmaster dersom du ønsker å gi bort en omvisning i sommersesongen på Slottet eller Oscarshall, eller et besøk til Dronning Sonja KunstStall. Du bestemmer selv beløpet i kortet og det finnes både fysiske og digitale utgaver.

Fakta

Nyhetsbrev fra De kongelige samlinger

Har du lyst til å få nyheter fra De kongelige samlinger på e-post? Da kan du registrere deg via pekeren nedenfor. Da får du 5-6 nyhetsbrev i året med tips om kommende omvisninger, utstillinger og arrangementer ved Det kongelige slott, Dronning Sonja KunstStall og Oscarshall.

Du kan når som helst avslutte abonnementet ditt. Du finner lenke for dette nederst i hvert nyhetsbrev. Der finner du også kontaktinformasjon om du har innspill eller behov for litt bistand.

 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook og Instagram

Her får du smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Du finner også informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall. Facebook-arrangementer gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.