Hopp til hovedinnhold

Ny utstilling i KunstStallen: Pressemateriell

I dag, 12. oktober 2017, er det offisiell åpning av den nye utstillingen i Dronning Sonja KunstStall: "Den kongelige stall. Hestehold og ekvipasjer 1905-1940". Vedlagt finnes bakgrunnsmateriale og bilder til redaksjonell bruk.

Den kongelige stall hadde sin storhetstid etter unionsoppløsningen. I 1940 tok hesteholdet slutt. Utstillingen viser noen av Slottets flotteste vogner, seletøy og arbeidsutstyr. I taket løper Kristin Günthers installasjon «Hesten», og Det kongelige selekammer åpnes for publikum for første gang. 

Rammen om utstillingen er stallen selv – slik den var da Kong Haakon og Dronning Maud hadde sine hester her.

Bildemateriale

Et utvalg bilder er tilgjengelig for redaksjonell bruk. Her finnes både historiske bilder fra tiden vogner og utstyr var i bruk og bilder av enkelte gjenstander fra utstillingen. 

  • Bildene kan lastes ned i høy oppløsning fra "Fotoalbum for pressen" via lenkelisten. 

Albumet inneholder også bilder publisert ved åpningen av Dronning Sonja KunstStall og den første utstillingen 4. juli 2017. 

NTB scanpix dekker selve åpningen klokken 14.00 i dag, der både Hennes Majestet Dronningen, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen og Prinsesse Märtha Louise vil være til stede. 

Utstillingen

Det kongelige selekammer åpnes for publikum for første gang. Publikum kan besøke dette spesielle rommet guidet av et lydspor med Prinsesse Märtha Louise som forteller om værelset og utstyret som befinner seg der.

Det kongelige selekammer åpnes for publikum for første gang. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoffDet kongelige selekammer åpnes for publikum for første gang. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff


I KunstStallens tak løper videokunstneren Kristin Günthers installasjon «Hesten». Den er utlånt fra Kistefos-museet hvor den normalt er en del av den faste utstillingen. Et faktaark om installasjonen er tilgjengelig via lenkelisten.

Syv flotte vogner er en del av utstillingen. De stilles ut sammen med fotografier fra den gangen de var i full bruk.

Syv flotte vogner inngår i utstillingen. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoffSyv flotte vogner inngår i utstillingen. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff 

 

 

12.10.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker