Hopp til hovedinnhold

Første forening for hørselshemmede jubilerer

Prinsesse Märtha Louise er til stede ved markeringen av 100-årsjubileet til den første foreningen for hørselshemmede i Norge, i Oslo Rådhus fredag 17. november kl. 18.00.

Pressemelding fra arrangør:

Hundre år siden det første laget for hørselshemmede ble startet

Nå i november er det hundre år siden det første laget for hørselshemmede ble startet i Oslo. Denne lille gruppa av engasjerte mennesker har utviklet seg til å bli landets største organisasjon for funksjonshemmede og verdens største organisasjon for hørselshemmede med 62 500 medlemmer.

En regner med at rundt 15% av befolkningen har hørselsproblemer, og i 2020 vil trolig mer enn en million nordmenn være hørselshemmet.

HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) arbeider for å bedre livssituasjonen til alle hørselshemmede. Dette skjer gjennom interessepolitisk arbeid og en rekke tilbud både nasjonalt og gjennom ca 200 lokallag og 19 fylkeslag. HLF eier Briskeby skole og kompetansesenter i Lier, som både er en videregående skole og et rehabiliteringssenter som gir tilbud til flere grupper av voksne hørselshemmede.

Jubileet skal fredag 17. november markeres med en et festmøte i Oslo Rådhus med en påfølgende mottakelse med Oslos ordfører, Marianne Borgen, som vert. Hedersgjest vil være HLF sin høye beskytter, prinsesse Märtha Louise.

I forbindelse med jubileet gir også postens frimerketjeneste ut et eget frimerke.

Kontaktperson:
Knut Magne Ellingsen
Tlf. 468 63 109
Mail: knutma-e@online.no

For presse som ønsker å være til stede – vennligst ta kontakt med Rådhuset, ved Cristin Hoel, tlf. 92 84 89 75 eller e-post cristin.hoel@rft.oslo.kommune.no.

 

16.11.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter