Hopp til hovedinnhold

Redningsselskapets nye maritime senter

H.M. Kong Harald er til stede under den offisielle åpningen av Redningsselskapets nye skole- og opplevelsessenter - RS Noatun - 8. januar. Akkreditering innen 4. januar 2018.

Pressemelding fra arrangøren:

RS Noatun er lokalisert på Langgrunn utenfor Horten og er den største enkeltinvesteringen i Redningsselskapets 126 år lange historie. Senteret vil Redningsselskapets nye hjem og Norges ledende senter for sjøsikkerhet og maritim kompetanse.

– Kravet til god kompetanse og godt utdannede sjøfolk står sterkt i Redningsselskapet. Behovet for å samle opplæring og kursvirksomhet under ett tak ble etterhvert tydelig for oss, og visjonen om «ett RS» ble skapt i 2014. Denne visjonen har nå blitt til virkelighet – senteret er ferdig, og her skal våre frivillige og faste ansatte få tilbud om det beste og mest moderne opplæringen det er mulig å gi innenfor navigasjon, søk og redning. I tillegg vil barn og ungdom få tilbud om opplæring i sjøvett gjennom spennende aktiviteter i løpet av sommeren, sier generalsekretær Rikke Lind.

Navnet «Noatun» er hentet fra norsk mytologi. Det var navnet på guden Njords egen havn og bolig. Njord er i følge oppslagsverk guden som rår over vindens gang og kan stille storm og slukke ild. Han er guden man kan ofre til for lykke på havet. For god eller trygg seilas.

Mandag 8. januar er det klart for offisiell åpning, der Kong Harald er til stede under den historiske åpningen.

– Det er en stor ære, og vi er veldig takknemlig for at Kong Harald ønsker å være til stede på denne store dagen. Kongen har i alle år vist ett stort engasjement og hjerte for Redningsselskapet og den jobben våre folk utfører. Han er også Redningsselskapet høye beskytter, sier Lind.

I tillegg til Kongen vil også statsråd Ketil Solvik-Olsen og ordfører Are Karlsen være til stede under den offisielle åpningen.

Akkreditering

Medier som ønsker å dekke åpningen må akkreditere seg per e-post til redaksjonen@rs.no, innen torsdag 4. januar 2018.

Fakta

Navn: RS Noatun
Sted: Langgrunn, Horten
Bruttoareal: 4 090 kvm.

Her finner du: RS Sjøredningsskolen, Simulatorsenter for hurtigbåt-navigasjon, base for       
det frivillig sjøredningskorpset i Horten, senter for Redningsselskapets forebyggende arbeid, Region Sør, Rednings-selskapets småbåtregister og kundesenter, konferansesal, møterom, fasiliteter for opplæring og øvelse, restauranten «Njord»  v/Øystein Leth/Dal gård, selskapslokaler for utleie til eksterne tilstelninger, overnatting opp til 40 personer, aktivitetspark med lavvoer og barnekultursti..

Kostnad:
 Rundt 120 millioner
Eier: RS Tunet AS
Byggestart: 1. juni, 2016
Overtagelse: Høsten 2017
Offisiell åpning: 8. januar 2018        

 

 

27.11.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker