Hopp til hovedinnhold

Vigsling av biskop Kari Veiteberg i Oslo domkirke

H.M. Kongen er til stede under gudstjenesten i Oslo domkirke 17. desember klokken 11.00 der Kari Veiteberg blir vigslet til biskop i Oslo. Akkrediteringsfrist tirsdag 12. desember.

Pressemelding fra arrangør:

Oslo bispedømme ønsker media velkommen til gudstjenesten i Oslo domkirke 17. desember der Kari Veiteberg blir vigslet til biskop i Oslo. Akkreditering for media skal skje innen tirsdag 12. desember.

H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv - og en fullsatt domkirke.

Høytideligheten i Oslo domkirke markerer starten på tjenesten for den 32. lutherske biskopen i Oslo. Kari Veiteberg er den første kvinnen i rekken og overtar etter Ole Chr. Kvarme som hadde sin avskjedsgudstjeneste 3. september.

Kirkerådet tilsatte bymisjonsprest Veiteberg som ny biskop i Oslo på sitt møte 13. september.

Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av korene i Oslo domkirke deltar i høytidsgudstjenesten. 

Det blir en kort briefing for media ved hovedinngangen til Domkirken klokken 10.00. Der blir akkrediteringskort, prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten delt ut.

Fotografering

Det vil bli mulighet til å fotografere underveis i gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten.

Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved alteret. NTBscanpix (stillfoto) og NRK (video) deltar i denne. Bilder/film distribueres raskt.

Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester i Fanehallen ved Akershus festning. Her vil det bli mulighet for fotografering i starten av arrangementet. (Fanehallen er bygningen tvers overfor Forsvarsmuseet nede ved Akershusstranda.)

Akkreditering

Akkreditering av journalister/fotografer gjøres ved å sende navn/navneliste til kommunikasjonsrådgiver Johannes Ek Reindal ved Oslo bispedømmekontor.

Det er satt av presseplasser både i Domkirken og ved mottakelsen i Fanehallen etter gudstjenesten. Vi ber pressen spesifisere om medarbeidere ønsker å delta ved mottagelsen i Fanehallen også.

Epost: jr573@kirken.no

Tlf.: 90 97 66 79 / 23 30 11 63

Frist: 12. desember.

 

 

05.12.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter