Hopp til hovedinnhold

Ny biskop i Oslo

H.M. Kong Harald er til stede ved gudstjenesten i Oslo domkirke 17. desember klokken 11.00 der Kari Veiteberg vil bli vigslet til biskop i Oslo. 

Fra arrangørens pressemelding:

Oslo bispedømme ønsker media velkommen til gudstjenesten i Oslo domkirke 17. desember der Kari Veiteberg blir vigslet til biskop i Oslo. H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv - og en fullsatt domkirke.

Høytideligheten i Oslo domkirke markerer starten på tjenesten for den 32. lutherske biskopen i Oslo. Kari Veiteberg er den første kvinnen i rekken og overtar etter Ole Chr. Kvarme som hadde sin avskjedsgudstjeneste 3. september.
 
Kirkerådet tilsatte bymisjonsprest Veiteberg som ny biskop i Oslo på sitt møte 13. september.
 
Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av korene i Oslo domkirke deltar i høytidsgudstjenesten.
 
Det blir en kort briefing for media ved hovedinngangen til Domkirken klokken 10.00. Der blir akkrediteringskort, prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten delt ut. 

Fotografering

Det vil bli mulighet til å fotografere underveis i gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten (akkrediteringsfristen utløp 12. desember).

Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved alteret. NTBscanpix (stillfoto) og NRK (video) deltar i denne. Bilder/film distribueres raskt.
 
Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester i Fanehallen ved Akershus festning. Her vil det bli mulighet for fotografering i starten av arrangementet. (Fanehallen er bygningen tvers overfor Forsvarsmuseet nede ved Akershusstranda.)

Mer informasjon

For mer informasjon kontakt:

Johannes Ek Reindal, kommunikasjonsrådgiver ved Oslo bispedømmekontor
E-post: jr573@kirken.no
Tlf.: 90 97 66 79 / 23 30 11 63
 
eller
 
Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet
E-post: id933@kirken.no
Tlf.: 23 08 12 05 / 47 48 16 06
 

 

13.12.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker