Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet feirer jul med Natthjemmet og Fattighuset

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen tilbringer formiddagen på julaften sammen med brukere av Natthjemmet og Fattighuset hos Egon på Storo Storsenter. Akkrediteringsfrist 22. desember klokken 15.00.

Pressemelding fra arrangør:

Egon åpner dørene og lager jul for vanskeligstilte og ønsker på den måten å gi noe tilbake til de som trenger det aller mest. Her vil de få julemat og gaver og i tillegg vil de få besøk av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit. 

Julaften er i år er på en søndag og Egon skulle normalt vært stengt og derfor var de avhengige av at ansatte ville jobbe på fridagen for å lage jul til Fattighuset og Natthjemmet. - Dette var noe de ansatte ønsket å bidra til, sier daglig leder hos Egon, Øystein Hoff. Jeg er svært stolt over å ha slike ansatte og vi ønsker å lage en uforglemmelig jul for de som kommer. Julen handler om å bry seg om andre, sier sjefen på Egon Storo.

Fattighuset bidrar med mat og økonomisk hjelp til personer som trenger det, mens Natthjemmet er et akutt overnattingstilbud til kvinner i rus og prostitusjonsmiljøet i Oslo.

Egon bidrar med både mat og lokale mens de øvrige 130 butikkene på Storo er med og gir gaver. Det vil trolig komme mellom 150 og 200 gjester på julaften. 

Anerkjent av arbeids- og sosialministeren

Arrangementet har høstet ros fra flere hold, blant annet fra arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. – Det varmer å se at Øystein Hoff og Egon på Storo gjentar suksessen fra i fjor. Ved å åpne dørene for folk som sliter, viser Hoff og bedriften at de tar samfunnsansvar. Jeg bøyer meg i støvet over hvor rause de er. Det er fint at de i år utvider og også inviterer prostituerte fra Natthjemmet, har Hauglie uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Tid og sted

Kronprinsparet vil være til stede i tidsrommet 11.30 - 12.15.

Julelunsjen arrangeres for brukerne av Fattighuset og Natthjemmet. Det vil være begrenset tilgang for pressen (pool) til arrangementet. Media som er interessert i akkreditering må søke om dette elektronisk til senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, Storo Storsenter innen 22. desember klokken 15.00.

Kontaktpersoner

Kontaktperson på Storo Storsenter:
Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, tlf: 930 33 233 – unni.aasgaard@olavthon.no

Kontaktperson Det kongelige slott:
Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen – sgg@slottet.no

Kort om Fattighuset

Fattighuset jobber for å bedre tilværelsen til de som ikke har så mye i hverdagen. De deler ut mat og klær etter evne.  De er en frivillig organisasjon som har som mål å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon. De deler ut mat og klær og annen støtte etter evne. De har også som et mål å hjelpe mennesker til å hjelpe seg selv. Fattighuset tilbyr blant annet, klesutdeling, matutdeling, tannhelse, tilgang til PCer, fritidsaktiviteter, økonomisk bistand og mye annet.

Kort om Natthjemmet

Natthjemmet er Kirkens Bymisjons akutte overnattingstilbud til kvinner i Oslo som har tilhørighet i rus- og prostitusjonsmiljøet. Natthjemmet har åpent fra 21.00 -12.00 alle dager. Di tilbyr mat, vask av tøy, ren seng, samtaler og hjelp til formidling til hjelpeapparatet hvis kvinnen ønsker det. De tilbyr også enkel helsehjelp på natt, men de har en sykepleier på dagtid som tilbyr helsehjelp etter avtale med nattevaktene. Kvinnene som kommer dit trenger ingen henvisning. Natthjemmet har en bo oppfølger som hjelper kvinner som skal flytte i egen bolig, og deres målsetting er å bidra til at kvinnene får større kontroll over egne liv.

 

18.12.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker