Hopp til hovedinnhold

Fire nye skulpturer til Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark

Juryen har plukket ut fire nye skulpturer til Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Skulpturene vil avdukes i Slottsparken i juni 2018.

Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB i anledning Kongeparets 25-årsjubileum i 2016.

Pressemelding fra Sparebankstiftelsen DNB

Skulpturene er tegnet/modellert av skolebarn på 5. og 6. trinn over hele landet. De plukkes ut av en jury med kunstfaglig kompetanse og videreutvikles i samarbeid med ulike profesjonelle kunstnere, utøvere og håndverkere. Formgiverne er med i produksjonsprosessen.

For å realisere skulpturparken vil det i perioden 2015 – 2019 arrangeres skolekonkurranser for 5. og 6. klassinger i alle landsdeler. Første del av konkurransen ble avholdt for landets tre nordligste fylker, andre del gikk til skolebarn i Hedmark og Oppland, samt Sør- og Nord-Trøndelag. Tredje skolekonkurranse ble sendt ut høsten 2017 til 5. og 6. klassinger i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud og Telemark.

Elevenes oppgave har vært – alene eller i fellesskap – å tegne eller modellere et forslag til en skulptur. Forslaget skulle inneholde en kort skriftlig beskrivelse av skulpturen, og fortelle hvilket materiale skulpturen burde lages av. Deltakerne har stått fritt i valg av idé og formspråk, men skulpturens uttrykk skulle tones inn mot Slottsparkens egenart, og invitere til sanseopplevelser. Innleveringsfristen for bidragene var 30. oktober 2017.

Om årets skolekonkurranse

Det er kommet inn veldig mange interessante forslag til skulpturer fra over 1 000 elever, og juryen har kommet frem til følgende vinnere:

"Instrument"

Formgitt av Norah Hansen som går i 5. klasse ved Kringler-Slattum skole, Åsgrenda i Nannestad kommune, Akershus.

Juryen sier følgende om vinnerbidraget:
"Instrument" av Norah fra Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune er en vakker abstrakt form. Den er grasiøs og skaper undring. Valg av materialet glass er originalt og spennende.

Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Norah vil skulpturen i løpet av vinteren/våren 2018 bli produsert av Hadeland Glassverk i samarbeid med Norah.

”Mitt mot"

Formgitt av Christian Mathias Andresen i 5 klasse på Moss Internasjonale skole (Children’s International School Moss), Østfold.

Juryen sier følgende om vinnerbidraget:
"Mitt mot" av Christian fra Moss Internasjonale skole i Moss er et personlig bidrag som skaper et bilde som vi alle kan kjenne oss igjen i. Den smeltende mannen er svært uttrykksfull og hjelper oss til å se at alle kan føle seg usikker, nervøs og utilpass.

Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Christian vil skulpturen i løpet av vinteren/våren 2018 modelleres i full størrelse i ateliéet til Fredrik Raddum i TRAFO Kunstnerhus av billedkunstner Magnus Berntz Eriksen i samarbeid med Christian. Så vil den støpes i bronse av Bronseskulptur.

"Jordas hånd"

Formgitt av Helene Brudevoll i 6 b fra Botne skole, Gullhaug i Holmestrand kommune, Vestfold.

Juryen sier følgende om vinnerbidraget:
"Jordas hånd" av Helene fra Botne skole i Holmestrand kommune er et viktig bidrag til parken. Skulpturen viser et engasjement for verden vi lever i og minner oss på at vi som forvaltere må ta ansvar og verne om den.

Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Helene vil skulpturen i løpet av vinteren 2017/2018 modelleres i ateliéet til Fredrik Raddum i TRAFO Kunstnerhus av billedkunstner Magnus Berntz Eriksen. Så vil den hogges i stein av Johansen monumenthoggeri i samarbeid med Slottsgartneriet. Hele produksjonen er i samarbeid med formgiver Helene.

"Den store marken"

Formgitt av Nicklas, Oliver, Julian og Kristoffer i 5 c på Eikeli skole, Hosle i Bærum kommune, Akershus.

Juryen sier følgende om vinnerbidraget:
"Den store marken" av Nicklas, Oliver, Julian og Kristoffer fra Eikeli skole i Bærum kommune er en morsom og tankevekkende skulptur. Skulpturen løfter frem en av mange viktige skapningen som er med å holde jorden vår fruktbar. Utførelsen er leken og dynamisk.

Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Nicklas, Oliver, Julian og Kristoffer vil skulpturen i løpet av vinteren/våren 2018 modelleres i full størrelse av billedkunstner Ellen Solberg i samarbeid med formgiverne. Så vil den støpes i bronse av Bronseskulptur.


I løpet av juni 2018 vil vinnerskulpturene bli avduket. Vinnerne av konkurransen og deres foresatte blir invitert til åpningen.

Vi gratulerer Nicklas, Oliver, Julian og Kristoffer i 5 c på Eikeli skole, Helene i 6 b på Botne skole, Norah i 5. på Kringler-Slattum skole og Christian i 5. på Moss Internasjonale skole så mye med vinnerbidragene. Gratulasjoner sendes også til lærerne.

Vi vil også takke alle elever som har vært med i skulpturkonkurransen, og deres dyktige lærere, for fantastisk flott innsats.

 

Kontaktperson i Fargefabrikken:
Nina Molven
Prosjektleder for «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark»
Tlf. 4528 2222

 

19.12.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook