Hopp til hovedinnhold

Den Norske Turistforening feirer 150 år

Hennes Majestet Dronningen deltar under Den Norske Turistforenings feiring av sitt 150-årsjubileum i Oslo spektrum fredag 19. januar. 

Akkreditering innen 17. Januar 2018 klokken 14.00.

Arrangørens pressemelding:

Hennes Majestet Dronningen og Norges ubestridte turdronning deltar når Oslo Spektrum fylles med friluftsfolk og landets ypperste artister fredag 19. januar 2018. 150 år med friluftsliv og frivillighet skal feires.

-Tenk så stolte de hadde vært, herrene som stiftet Den Norske Turistforening for 150 år siden, om de fikk se at organisasjonen ble til landets største friluftsorganisasjon. Thomas Heftye visste hva han drev med, da han tok initiativ til å gjøre det enkelt og rimelig for alle å få naturopplevelser for livet, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

En reise gjennom 150 år

Festforestillingen, som ledes av Anne Lindmo, blir en opplevelse i musikk, bilder og kunstneriske innslag som tar for seg DNTs historie fra starten i 1868, til hva DNT er i dag og målene for de neste 150 årene.

- Foreningen ble dannet i en tid der nasjonen Norge skulle bygges og der det særegne, norske, skulle løftes og hylles. Den norske kjærligheten til fjellet og til de unike og varierte turområdene landet over, gjorde at friluftslivet fikk en svært viktig rolle i det å skape stolthet og tilhørighet, sier Øveraas. 

Denne kvelden samles hyttevertskap, ildsjeler, dugnadsfolk, tillitsvalgte og andre turglade mennesker.

Historier fra Norges turdronning

Dronning Sonja er æresmedlem av DNT og hedersgjest under feiringen. Dronningen beskriver sitt forhold til friluftsliv som et pusterom i hverdagen og en livsnødvendighet. 80-åringen utforsker stadig nye naturområder.

-Dronningen har vært, og er fremdeles en stor inspirator for oss alle. Hun minner oss på hva naturen kan gi oss av påfyll, både mentalt og fysisk. Vi gleder oss til høre henne fortelle om sine turer, og ikke minst få se hennes private turbilder, sier generalsekretær Nils Øveraas.

Samling av norske artister

Sammen med historien og møter med DNTs hyttevertskap, turledere og frivillige, bidrar et bredt utvalg av norske artister til en vakker ramme rundt festen.

- Felles for de aller er at de har et hjerte for natur og friluftsliv. Odd Nordstoga, Daniel Kvammen, No. 4, Henrik Mestad, Ole Paus, Eva Weel Skram, Eldbjørg Hemsing, Nils Petter Molvær og Mari Boine er noen av artistene som vil fylle Spektrum med toner denne kvelden, sier Øveraas.

Praktisk informasjon og akkreditering

  • I Oslo Spektrum 19. Januar fra klokka 19.00 til 22.00.
  • For akkreditering eller spørsmål om intervjuavtaler, kontakt kommunikasjonsrådgiver i DNT, Mari Stephansen på mari.stephansen@dnt.no eller 484 50 526 innen 17. Januar 2018 klokken 14.00.

 

10.01.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker