Hopp til hovedinnhold

Offisielt besøk fra Storbritannia

Deres Kongelige Høyheter Hertugen og Hertuginnen av Cambridge avlegger offisielt besøk til Norge 1. og 2. februar 2018. Frist for akkreditering er 24. januar 2018.

Hertugparet blir møtt av Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ved ankomsten til den militære delen av Oslo Lufthavn Gardermoen om formiddagen torsdag 1. februar. Det vil være fotomulighet ved ankomsten.

Kongeparet ønsker de britiske gjestene velkommen ved ankomst til Slottet. Etter en privat lunsj vil Hertugen og Hertuginnen bli vist rundt i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Det blir fotomuligheter i skulpturparken.

Torsdag ettermiddag besøker Hertugparet, ledsaget av Kronprinsen og Kronprinsessen, norske og britiske oppstartbedrifter og gründere i kontorfellesskapet MESH i Tordenskioldsgate i Oslo. Fotomulighet ved ankomst og pool-foto innendørs.

Kong Harald og Dronning Sonja er vertskap for en middag for de britiske gjester på Slottet torsdag kveld. Det blir pool-foto ved prosesjonen og under Kongen og Hertugens taler.

Fredag formiddag tar Hertugen og Hertuginnen farvel med Kongen og Dronningen. Fra Slottet drar Hertugparet, ledsaget av Kronprinsparet, til Hartvig Nissens skole for å møte skaperne og skuespillerne bak suksess-serien «Skam». Det er introduksjon til diskusjoner med elever, lærere og skuespillere om de utfordringer som kan møte ungdom i oppvekst i dagens samfunn -  identitetsproblemer, mobbing, seksuelle overgrep og spiseforstyrrelser.

Det blir fotomuligheter ved ankomsten og foto pool innendørs.

Deretter er Hertugparet invitert til privat lunsj med Kronprinsparet på Skaugum.

Etter lunsj avsluttes besøket i Holmenkollen, med Kronprinsparet som kyndig vertskap. Først med et besøk i skimuseet, tårnet og hoppbakken. Deretter til Øvresetertjern ved Tryvann hvor de britiske gjestene får møte barn og se hvordan lek og friluftsliv er en naturlig del av oppveksten i Norge.

Akkreditering

Akkreditering er påkrevet for å dekke besøket. Utenriksdepartementets besøksseksjon er ansvarlig for dette. Mediekontakt er Henrik Width – hewi@mfa.no – mobil +47 980 06 581. Frist for akkreditering er 24. januar 2018.

 

 

15.01.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook