Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen reiser til Texas med norske gründere

Sammen med flere norske grundere, techbedrifter og norsk musikkbransje reiser H.K.H. Kronprinsen til Austin, Texas 13. -14. mars for å delta på konferansen South by Southwest.

Pressemelding fra Utenriksdepartementet:

Formålet med Kronprinsens besøk er å gi god og synlig profilering av norske selskaper på en global arena. SxSW har blitt et utstillingsvindu for noen av verdens mest innovative bedrifter og ny teknologi i samspill med kreative miljøer. For norske aktører og oppstartbedrifter er det en unik mulighet til å vise frem noen av Norges fremste satsingsområder og næringer.

Kronprinsen skal holde et foredrag om det norske økosystemet for oppstartbedrifter (se omtale på SxSW).  Her vil han vil presentere den nordiske modellen og hva som motiverer nordmenn til å starte eget selskap.

Ut over dette vil Kronprinsen ha et variert program med besøk på en rekke arrangementer med norsk deltakelse innenfor teknologi, design, musikk mm. Han vil også besøke utstillingsområdene.

Kronprinsen vil dessuten møte Texas’ guvernør Greg Abbott og Austins ordfører Steve Adler.

South by Southwest (SxSW) har siden starten i 1987 vokst fra å være en ren musikkfestival til å bli en storskala internasjonal arena for musikk, film og teknologi. Det er trolig den største konferansen i sitt slag i verden, med over 500.000 deltakere i 2017. Arrangementet befester Austins posisjon som trendsetter i skjæringspunktet kunst, musikk og digital teknologi. Festivalen er en viktig arena for nettverksbygging innen en rekke bransjer, også for de mange selskapene og aktørene som deltar fra Norge.

Kontaktpersoner:

Slottet: Christian Lagaard, christian.lagaard@slottet.no mobil 974 74 755

UD: Linken Berryman, linken.berryman@mfa.no mobil 957 46 198

Innovasjon Norge: Pål Thorvik Næss Pal.Thorvik.Naess@innovasjonnorge.no mobil 473 00 001

09.02.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker