Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen besøker Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Bærekraft, entreprenørskap og innovasjon er tema når H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøker Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) torsdag 1. mars 2018.

Fra pressemeldingen til AHO:

 

Presse som ønsker å dekke besøket bes kontakte tk[at]aho.no innen tirsdag 27. februar klokken 14.00.

Kronprinsessen besøker AHO for å diskutere og gjøre seg kjent med AHOs arbeid med bærekraft og hvordan dette reflekteres i skolens fagområder: arkitektur, design og landskapsarkitektur. AHOs kandidater er etter endt utdanning autorisert til å drive egen virksomhet. Ungt entreprenørskap og innovasjon vil være et tema i møte med tidligere studenter.

Undervisning og forskning på AHO utvikles raskt for å kunne møte de stadig mer komplekse utfordringene samfunns- og arbeidsliv står ovenfor. Natur- og menneskeskapte endringer, klima- og miljøutfordringer, bærekraftige by- og stedsutvikling, migrasjon, ly og trygghet for mennesker på flukt, materialbruk og estetikk utfordrer arkitekturfagene. Innen designfaget er spesialisering innen tjenestedesign, interaksjonsdesign, og nye produksjonsmetoder (3D-printing) prioritere forskningsfelt. Industridesign handler i stor grad om bærekraftige materialer og bærekraftig produksjon. AHO-studenter, lærere og tidligere studenter presenterer prosjekter som er under arbeid, og inviterer Kronprinsessen til en samtale omkring utfordringene, løsningene og mulighetene prosjektene åpner for.

 

Kronprinsessen vil ankomme AHO torsdag 1. mars 2018 klokken 10.00, og besøket på AHO avsluttes klokken 11.30.

 

22.02.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook