Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen besøker Sex og samfunn

Hvorfor er det viktig å jobbe for å bedre unges forhold til kropp, sex og følelser? H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit besøker landets største senter for seksuell og reproduktiv helse, Sex og samfunn, mandag 26. februar 2018 klokken 11.00.

I forbindelse med besøket inviteres norsk presse til Sex og samfunns klinikk i Trondheimsveien 2B denne dagen.

Fra arrangørens pressemelding:

Kronprinsessen har allerede vært en viktig samarbeidspartner for Sex og samfunn ved å gjeste Skamløsdagen i 2017. På den årlige Skamløsdagen legges det fokus på skambelagte temaer innenfor seksualitet, hvordan frihet fra skam kan bidra til å bedre vår psykiske og fysiske helse. I tillegg deles Skamløsprisen ut.

Ved besøket hos Sex og samfunn, ønsker kronprinsessen å bli bedre kjent med hvordan helsepersonell møter unge mennesker, og jobber for at de skal få en bedre seksuell helse. Vi vet at unge får mye informasjon om kropp og seksualitet gjennom porno, internett og venner, og at mye av denne informasjonen ofte er misvisende. Sex og samfunn arbeider for at unge skal møte kompetente helsearbeidere, uansett hvor i landet de bor, og for å bedre seksualundervisningen i skolen. Vi ser frem til besøket fra H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit ved klinikken, og gleder oss til en fruktbar meningsutveksling.

Ordfører Marianne Borgen vil også delta på møtet.

Sex og samfunn

Sex og samfunn er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Vi driver klinisk-, undervisnings- og formidlingsarbeid, der den kliniske delen av arbeidet inkluderer Norges største klinikk for seksuell helse. I 2017 hadde vi  29 000 besøkende under 25 år på klinikken i Oslo. Vi chattet med over 8 000 ungdommer og underviste blant annet 7 700 9. klassinger i Oslo-skolen. Vi bedriver også viktig påvirkningsarbeid for å sette seksuell og reproduktiv helse på dagsorden. 

For mer informasjon og akkreditering kan pressen kontakte:
Maria Røsok, 920 47 545 eller maria[at]sexogsamfunn.no

 

22.02.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook