Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen fremmer norsk litteratur i Leipzig - Avlyst

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøker bokmessen i Leipzig 17. mars 2018 for å bidra til økt oppmerksomhet om norsk litteratur i Tyskland. 

Besøket er dessverre avlyst på grunn av sykdom.

Pressemelding fra Utenriksdepartementet

Kronprinsesse Mette-Marit har påtatt seg en særlig oppgave med å fremme norsk litteratur internasjonalt og vil som ambassadør for norsk litteratur være en viktig støttespiller for gjestelandsprosjektet de neste årene. NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet, leder prosjektet, som også har betydelig statlig støtte.

Under bokmessen i Leipzig skal Kronprinsessen ha en fjernsynsoverført samtale med forfatteren Maja Lunde om hennes seneste bok «Blå». Lunde var i 2017 den mest solgte forfatter i Tyskland. Samtalen skjer på en av messens viktigste arenaer – ZDFs «Das Blaue Sofa». Kronprinsessen skal også være til stede i et arrangement NORLA har for tyske bokhandlere.

For Regjeringen og NORLA er Kronprinsessens engasjement for litteratur et viktig bidrag i arbeidet med ytterligere å styrke norsk litteraturs posisjon i utlandet. Kronprinsessen har i mange år vist et stort personlig engasjement for litteratur og betydningen av økt leselyst, ikke minst hos barn og unge.

Den årlige bokmessen i Leipzig er Tyslands nest største bokmesse etter den internasjonale bokmessen i Frankfurt. I Leipzig står det lesende publikum i sentrum mens Frankfurt i stor grad er en messe for rettighetssalg og bransje. En rekke norske forfattere er hvert år til stede i Leipzig og møter sine tyske lesere i ulike arrangementer.

Akkreditering

Redaksjoner som ønsker å dekke Kronprinsessens besøk til Leipzig må søke om akkreditering til UDs besøksseksjon senest 9. mars 2018. Kontaktperson: Henrik Width – hewi@mfa.no – telefon 980 06 581.

Pressekontakt

  • Det kongelige hoff: Konstituert kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold-Reitan – telefon 906 67 549

  • UDs kulturseksjon: seniorrådgiver Bjørn Erik Brustad – telefon  915 57 195 

 

26.02.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook