Hopp til hovedinnhold

Operaen feirer 10 år

Hans Majestet Kongen er til stede under jubileumsforestillingen 12. april som markerer selve 10-årsdagen for åpningen av operahuset i Bjørvika.

Fra pressemeldingen til Den Norske Opera & Ballett:

– Vi gleder oss til å feire at operahuset er 10 år, og at vi samtidig kan markere at Den Norske Opera & Ballett som institusjon er 60 år. Jeg er takknemlig for at H.M. Kongen kommer til oss denne dagen. Torsdag 12. april vil det være full sal med gjester vi vil takke for de siste ti årene, mens vi lørdag 14. april fyller Hovedscenen med folk som aldri har vært på forestilling her, sier administrerende direktør, Geir Bergkastet.

Under jubileumsforestillingen 12. april danser Nasjonalballetten verk av Kylián, Forsythe og Øyen i Mesteraften. 14. april framføres verdens mest spilte opera, La traviata. Til forestillingen har alle landets ordførere og kommuner blitt tilbudt gratisbilletter, med anledning til å gi disse videre til noen fra kommunen som aldri har opplevd opera eller ballett før. Salen blir full av nye publikummere denne kvelden. Dette inngår i en satsning med NRK, med studiosending fra foajeen og overføring av forestillingen direkte på NRK TV. I tillegg vil NRK vise livet i Operaen «minutt for minutt» hele lørdag 14. april.

I tillegg kan følgende jubileumsprogram oppleves gjennom uka:
* Nasjonalballettens Mesteraften, 9. og 11. april.
* Et sentralt verk fra norsk musikkhistorie, Ludvig Irgens-Jensen Heimferd, 13. og 15. april.
* Det blir kammerkonsert med enkelte av Operaorkestrets musikere på Scene 2, 14. april.
* Pianisten Håvard Gimse holder solokonsert på Scene 2, 15. april.
* Ungdomsmusikalen Exit fremføres på Scene 2, 9.–19. april.
* Lørdag 14. april prøver Den Norske Opera & Ballett og Norges Korforbund å lage verdens største operakor på taket – der alle som vil kan være med. Sammen med Operaorkestret, Operakoret, og Barnekoret feirer vi sangen, musikken og operahuset med Slavekoret fra operaen Nabucco og Hurra for deg som fyller ditt år. Dirigent er Eivind Gullberg Jensen.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

 

06.04.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook