Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon besøker bergindustrien i Vestfold

Norsk Bergindustri, bransjeforeningen for den norske mineralnæringen, feirer i disse dager 10-årsjubileum. Tirsdag 17. april besøker H.K.H. Kronprins Haakon medlemsbedrifter i Vestfold.

Pressemelding fra Fylkesmannen i Vestfold:

Kronprinsens besøk begynner hos Lundhs i Larvik, der representanter for bransjeforeningen og bedrifter vil orientere om bergindustrien i Vestfold. Deretter besøker Kronprinsen Lundhs steinbrudd i Tvedalen, der han skal spise lunsj sammen med medarbeidere i bruddet. Det blir også en rundtur i steinbruddet og et besøk i Svartebukt, som er en utskipingshavn for restmaterialer. Kronprinsen reiser så til Tønsberg for å besøke Freste pukkverk.

- Vi er stolte av å kunne vise Kronprinsen produksjonen av Norges nasjonalstein Larvikitt, presentere de fantastiske mulighetene i industrimineralene i Fensfeltet, og besøke et av våre mange pukkmedlemmer, sier generalsekretær i Norsk Bergindustri, Elisabeth Gammelsæter.

Norsk Bergindustri består av ca. 160 medlemsbedrifter som produserer pukk, grus og andre byggeråstoffer, malm og mineraler eller naturstein, samt leverandører av varer og tjenester til bransjen.

Bransjeorganisasjonen Norsk Bergindustri feirer sitt 10-årsjubileum, men bergindustrien har en lang historie i Norge. Norsk Bergindustri ble til etter en sammenslåing av tre eldre bransjeorganisasjoner. Mange av dagens byer og tettsteder er bygget opp rundt gamle gruvesamfunn, for eksempel Kongsberg og Røros der industriell malmproduksjon startet opp i første halvdel av 1600-tallet.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket bes om å sende en epost med navn og kontaktinformasjon (e-postadresse og mobilnummer) til journalist/fotograf til Reidun Mangrud, kommunikasjonssjef hos Fylkesmannen i Vestfold.

Akkrediteringsfrist fredag 13. april kl. 15.00.

NB – Redaksjonen må opplyse om de ønsker å delta på hele eller deler av besøket. Pressen må selv sørge for transport mellom bedriftene.

 

09.04.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook